Verkon selaaminen Chromella TalkBackin avulla

TalkBackin käyttö Chromella

Voit saada äänipalautetta käyttämällä TalkBackia Chrome-selaimessa. Saat eniten hyötyä tästä artikkelista käymällä ensin läpi TalkBack-opastuksen.

Verkkosivujen selaaminen TalkBackin navigointiasetuksilla

TalkBackin navigointiasetusten selaaminen:

1. Avaa verkkosivu Chromessa.
  2. Pyyhkäise ylös tai alas, kunnes vastaan tulee asetus, jota haluat käyttää.
  3. Pyyhkäise oikealle siirtyäksesi eteenpäin tai vasemmalle siirtyäksesi takaisinpäin käyttäen valittua asetusta.

Voit myös valita navigointiasetuksen TalkBackin paikallisesta kontekstivalikosta:

1. Avaa verkkosivu Chromessa.
  2. Avaa valikko pyyhkäisemällä ylös ja sitten oikealle yhdellä katkeamattomalla liikkeellä.
  3. Valikko on TalkBack-asetuksistasi riippuen joko ympyrä tai luettelo.
    • Ympyrävalikko: Selaa valikkoa vetämällä sormeasi näytöllä. Valitse kohde nostamalla sormesi näytöltä.
    • Luettelovalikko: Selaa valikkoa pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle. Valitse kohde kaksoisnapautuksella.
  4. Kun paikallinen kontekstivalikko sulkeutuu, pyyhkäise oikealle, jos haluat siirtyä eteenpäin, tai vasemmalle, jos haluat palata takaisin käyttäen valittua asetusta.

Navigointiasetukset sisältävät seuraavat vaihtoehdot Chrome-selaimelle:

• Otsikot. Navigoi otsikoiden (tasot 1–6) mukaan.
  • Linkit: Navigoi erityyppisten linkkien, esim. vieraillut, ei-vieraillut tai aktiivinen, mukaan.
  • Ohjaimet: Navigoi muiden elementtien, esim. lomakekenttien, painikkeiden tai valikoiden, mukaan.
  • Merkit, sanat tai rivit: Tutustu sisältöön yksi merkki, sana tai rivi kerrallaan.
  • Merkit. Navigoi ARIA-merkkien, esim. "päätaso" tai "navigointi", mukaan. (Käytettävissä vain paikallisessa kontekstivalikossa.)
  • Erityissisältö: Tutustu esim. taulukon sisältöön. (Käytettävissä vain paikallisessa kontekstivalikossa.)
  • Oletus: Tutustu kaikkiin sivun elementteihin järjestyksessä.

Verkkosivujen selaaminen näppäimistöllä

Jos käytät ulkoista näppäimistöä Android-laitteesi kanssa, voit navigoida verkkosivuja TalkBackin pikanäppäimillä.

Artikkeleiden lukeminen yksinkertaistetussa näkymässä

Voit lukea joitakin verkkosivuja yksinkertaistetussa näkymässä, joka keskittyy sisältöön. (Käytettävissä Chrome 65:stä eteenpäin.)

1. Avaa verkkosivu Chromessa.
  2. Pyyhkäise kerran vasemmalle siirtyäksesi Lisäasetukset-kohtaan ja kaksoisnapauta.
  3. Pyyhkäise vasemmalle useita kertoja siirtyäksesi Asetukset-kohtaan ja kaksoisnapauta.
  4. Valitse Asetukset-näytöllä Esteettömyys.
  5. Ota käyttöön Yksinkertaistettu näkymä

Kun olet ottanut tämän asetuksen käyttöön, kuulet ilmoitusäänen, kun yksinkertaistetun näkymän vaihtoehdot ovat käytettävissä verkkosivulla. Siirry yksinkertaistetun näkymän painikkeeseen ja aktivoi se kaksoisnapauttamalla.