Brug TalkBack til at surfe på nettet med Chrome

Brug TalkBack til Chrome

Du kan få oplæst indhold ved hjælp af TalkBack i Chrome-browseren. Du får mest muligt ud af denne artikel ved først at gennemføre selvstudiet for TalkBack.

Udforsk websider med indstillingerne for navigation i TalkBack

Sådan gennemgår du indstillingerne for navigation i TalkBack:

1. Åbn en webside i Chrome.
  2. Stryg op eller ned, indtil du finder den indstilling, du vil bruge.
  3. Stryg til højre for at gå frem eller til venstre for at gå tilbage ved hjælp af den valgte indstilling.

Du kan også skifte indstillinger for navigation via den lokale genvejsmenu i TalkBack:

1. Åbn en webside i Chrome.
  2. Åbn menuen ved at stryge opad og derefter til højre i én bevægelse.
  3. Menuen er en cirkel eller en liste afhængigt af dine indstillinger i TalkBack.
    • Cirkelmenu: Træk fingeren henover skærmen for at udforske menuen. Løft fingeren for at vælge et element.
    • Listemenu: Stryg til højre eller venstre for at udforske menuen. Tryk to gange for at vælge et element.
  4. Når den lokale genvejsmenu er lukket, skal du stryge til højre for at gå frem eller til venstre for at gå tilbage ved hjælp af den valgte indstilling for navigation.

Indstillingerne for navigation omfatter følgende valgmuligheder for Chrome-browseren:

• Overskrifter. Naviger baseret på overskrifter (niveau 1-6).
  • Links. Naviger baseret på forskellige typer links, f.eks. besøgte, ikke-besøgte eller aktive
  • Kontrolelementer. Naviger baseret på andre elementer, f.eks. formularfelter, knapper eller menuer.
  • Tegn, ord eller sætninger. Udforsk ét tegn, ét ord eller én sætning ad gangen.
  • Vartegn. Naviger baseret på ARIA-vartegn som f.eks. "Hoved" eller "Navigation" (kun muligt i den lokale genvejsmenu).
  • Særligt indhold. Udforsk indhold såsom tabeller (kun muligt i den lokale genvejsmenu).
  • Standard. Udforsk hvert element på siden i rækkefølge.

Udforsk websider med et tastatur

Hvis du bruger et eksternt tastatur til din Android-enhed, kan du navigere rundt på websider ved hjælp af tastaturgenveje til TalkBack.

Læs artikler i enkel visning

Du kan læse nogle websider i en enkel visning, der fokuserer på indholdet (muligt i Chrome 65 eller nyere).

1. Åbn en webside i Chrome.
  2. Stryg til venstre én gang for at gå til Flere valgmuligheder, og tryk derefter to gange.
  3. Stryg til venstre flere gange for at gå til Indstillinger, og tryk derefter to gange.
  4. Vælg Hjælpefunktioner på skærmen Indstillinger.
  5. Aktivér Enkel visning

Når du aktiverer denne mulighed, får du oplæst en underretning, når en webside kan læses i enkel visning. Gå til knappen Se Enkel visning, og tryk to gange for at aktivere muligheden.