Läs mer om blinkande aviseringar från Android

Du kan ställa in din Android-enhet till att blinka med kameraficklampan eller skärmen för att meddela dig om inkommande aviseringar.

Aktivera blinkande aviseringar

1. Öppna Inställningar Inställningar på enheten Följt av Aviseringar Följt av Blinkande aviseringar.
  2. Inaktivera Kamerablixt eller Blinkande skärm.
  3. Om du vill ändra färgen för den blinkande skärmaviseringen trycker du på Blinkande skärm.
  4. Tryck på önskad färg för att välja den.
  5. Tryck på Förhandsgranska för att se bytet av färgen.
  6. Om du vill spara dina ändringar trycker du på Klar.
  7. Om du vill testa inställningen för kamerablixt eller blinkande skärmaviseringar trycker du på Förhandsgranska.

Tips!

• Du hittar även inställningarna för blinkande aviseringar under Inställningar Inställningar Följt av Tillgänglighet Följt av Blinkande aviseringar.
  • Standardfärgen för blinkande skärmaviseringar är gul.
  • Om du vill se färgöverlagringseffekten på skärmen eller för kamerablixten trycker du på Förhandsgranska längst ned på skärmen när kamerablixten eller blinkande skärmaviseringar är på.
  • Använd blinkande aviseringar med försiktighet om du är känslig mot ljus.

Så här fungerar blinkande aviseringar

Blinkande aviseringar via kamerablixten och skärmen

Obs! Du kan välja att bli meddelad om aviseringar via kamerablixt eller blinkande skärm eller båda. Kamerablixten är inte tillgänglig på alla enheter.

• När du får ett inkommande samtal: Skärmen, kamerablixten eller båda fortsätter att blinka tills du svarar.
  • När ett alarm ringer: Skärmen, kamerablixten eller båda fortsätter att blinka tills du stänger av eller snoozar alarmet.
  • När du får en avisering: Skärmen, kamerablixten eller båda blinkar några gånger för att meddela dig om att du har en avisering.

Tips!

• Blinkande aviseringar följer fortfarande dina inställningar för Stör ej.
    • Om du ställer in att alarmet fortfarande ska fungera i läget Stör ej blinkar enheten fortfarande vid alarm.
  • Blinkande aviseringar fungerar fortfarande i tyst läge. Om du aktiverar tyst läge och inaktiverar vibrationer blinkar enheten när du får en avisering.