Använda tillgänglighetsfunktioner med Kamera-appen

Obs! Fotoguide är tillgänglig på Pixel 6 eller senare, inklusive Pixel Fold.

När du tar ett foto med fotoguiden kan du få signaler som hjälper dig att få med motivet i bild. Fotoguiden signalerar när motivet är i bild. En synlig ram omger motivet och ljud och vibrationer signalerar när fotot ska tas.

Den här funktionen fungerar med

• främre och bakre kameror
  • foto- och porträttläge.

Tips! I porträttläge identifieras endast ansikten.

Aktivera fotoguiden

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Sök efter TalkBack.
  3. Aktivera Använd TalkBack.

Använda fotoguide

1. Öppna appen Kamera .
  2. Rikta kameran mot motivet.
  3. Följ anvisningarna, som består av ljud, visuella element eller vibrationer.
  4. När motivet är i bild tas fotot automatiskt av appen Kamera.
    • Du kan även ta fotot manuellt genom att trycka på volymknappen.

Tips! Tryck snabbt två gånger på den främre eller bakre kameraknappen om du vill byta kamera.

Motiv som fotoguiden identifierar

När du tar ett foto kan fotoguiden hjälpa till att identifiera motivet. Följande känns igen:

• Ansikten
  • Husdjur
  • Mat
  • Drycker
  • Dokument
  • Elektroniska enheter
  • Bilar

Tips! Fotoguiden fungerar bäst när du bara har ett motiv.