Brug Læsetilstand

Med Læsetilstand kan du tilpasse din læseoplevelse på skærmen i Android. Du kan tilpasse kontrast, farve og skriftstørrelse uden at ændre indholdet. Du kan også bruge funktionen med højtlæsning til at få indhold læst højt for dig.

Download og aktivér Læsetilstand

Hvis du vil bruge Læsetilstand, skal enheden have Android 9 eller nyere. Læsetilstand er i øjeblikket kun tilgængelig på Android-telefoner.

1. Åbn appen Google Play Butik Play Butik på din Android-enhed.
  2. Søg efter "Læsetilstand" øverst.
  3. Vælg appen Læsetilstand.
  4. Tryk på Installer.
  5. Åbn appen Læsetilstand .
  6. Følg vejledningen. Du omdirigeres til menuen Indstillinger for hjælpefunktioner.
  7. Tryk på Læsetilstand.
  8. Aktivér genvejen til Læsetilstand. Der vises en meddelelse.
  9. Tryk på Tillad for at give tilladelser til Læsetilstand.

Tip! Du kan også konfigurere andre genveje for at aktivere Læsetilstand:

1. Tryk på Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på HjælpefunktionerOg så LæsetilstandOg så Genvej til Læsetilstand.
    • Sådan aktiverer du genveje til Læsetilstand med:
      • Lydstyrkeknapper: Hold lydstyrkeknapperne inde.
      • Bevægelse: Tryk på Flere valgmuligheder Og så Tryk på Brug knap eller bevægelse Og så Tryk påBevægelse.

Brug Læsetilstand på din Android-enhed

Du kan bruge Læsetilstand på websites eller i apps med lange artikler. Tryk på den svævende knap (eller en anden metode til at aktivere Læsetilstand) for at åbne Læsetilstand. Mens du læser, kan du:

• Skifte layout dynamisk.
  • Trykke på afspilningsknappen for at få indholdet læst højt.

Læsetilstand understøtter i øjeblikket ikke PDF-filer, mails, chatbeskeder og feeds på sociale medier.

Skift indstillinger for Læsetilstand

I indstillingerne for Læsetilstand kan du ændre:

• Farvetema
  • Skriftstørrelse
  • Skrifttype
  • Fed
  • Linjeafstand
  • Stemme til oplæsning
  • Læsehastighed
  1. Åbn Læsetilstand på ethvert website med tekst i langt format.
  2. Tryk på indstillinger Indstillinger nederst til venstre.
  3. For at ændre:
    • Visuelle indstillinger: Tryk på Skærm.
    • Læsehastighed og stemme til oplæsning: Tryk på Lyd.

Find og løs problemer med Læsetilstand

Prøv følgende trin for at løse problemet:

• Installer den nyeste version af Læsetilstand.
  • Baseret på dine indstillinger for Android Play Butik opdateres Læsetilstand automatisk, men du kan altid manuelt søge efter opdateringer i Google Play.

Læsetilstand læser ikke indhold højt

Hvis Læsetilstand ikke læser indhold højt:

• Sørg for, at den nyeste version af Taletjenester fra Google er installeret på din enhed.
  • Du kan opdatere eller installere de nyeste taletjenester fra Google via Google Play.

Brug Stemmeadgang og Kontaktadgang med Læsetilstand

Hvis du aktiverede Stemmeadgang og Kontaktadgang før Læsetilstand, skal du deaktivere dem og aktivere dem igen for at sikre, at Stemmeadgang og Kontaktadgang altid er opdaterede og fungerer korrekt sammen med Læsetilstand.