Nieuwe functies van TalkBack 13.0

Met TalkBack 13.0 kun je ingebouwde ondersteuning voor brailleleesregels beheren en niet-gelabelde iconen automatisch beschrijven.

Ingebouwde ondersteuning voor brailleleesregels

Belangrijk: Je hebt BrailleBack niet meer nodig om verbinding te maken met een brailleleesregel.

Je kunt TalkBack gebruiken met brailleleesregels in Unified English Braille (kortschrift en volschrift), Spaans, Arabisch en Pools.

Ga naar de TalkBack-instellingen en tik op Brailleleesregel om aan de slag te gaan.

Niet-gelabelde iconen automatisch beschrijven

Belangrijk: Zorg dat je de bibliotheek voor icoonherkenning hebt gedownload. Deze wordt automatisch gedownload als je Iconen automatisch beschrijven aanzet.

TalkBack kan de tekst in een afbeelding herkennen en iconen op het scherm beschrijven. Tekst en iconen worden op 2 manieren herkend:

• Als de knop of afbeelding niet gelabeld is: TalkBack voert automatisch de icoon- of tekstherkenning uit.
  • Als de knop of afbeelding gelabeld is, maar je de tekst in een afbeelding wilt weten: Tik in het TalkBack-menu op Afbeelding beschrijven.

Tip: Met TalkBack kun je ook niet-gelabelde tekst en iconen in je apps vinden.

Voor meer hulp met TalkBack kun je contact opnemen met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking.