Nieuwe functies van TalkBack 12.1

TalkBack 12.1 biedt automatische gesproken bijschriften voor niet-gelabelde afbeeldingen met tekst en een nieuwe manier om door vensters te navigeren.

Vensternavigatie

Via de vensternavigatie kun je naar verschillende gedeelten op het scherm gaan, zoals de berichtenbalk, de hoofdcontent en het toetsenbord.

Zo wissel je tussen vensters:

• Op apparaten met gebaren met meerdere vingers: Swipe met 4 vingers omlaag.
  • Op apparaten zonder gebaren met meerdere vingers: Swipe in één beweging omhoog en dan omlaag om de leesinstellingen te wijzigen. Herhaal dit gebaar totdat de navigatiestand voor vensters is geselecteerd en swipe met één vinger omlaag om naar het volgende venster te gaan.

Automatische gesproken bijschriften voor afbeeldingen met tekst

TalkBack leest de tekst voor in afbeeldingen die geen label hebben. Je apparaat verwerkt de afbeeldingen automatisch. Daarbij worden ze niet naar een server gestuurd, waardoor je geen internetverbinding nodig hebt.

Voor meer hulp met TalkBack kun je contact opnemen met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking.