Betygsätta och granska Google Workspace Marketplace-appar

Du kan granska Google Workspace Marketplace-appar för att lämna meningsfull feedback och hjälpa andra att hitta lämpliga appar. Du kan bara granska appar som du eller din administratör har installerat.

Vad andra ser

Dina recensioner och svar på recensioner är offentliga. Andra användare kan se din recension, ditt namn och ditt foto (om du konfigurerar ett).

Det går inte att skriva anonyma recensioner. Endast apputvecklaren kan svara på en recension.

Recensera en app

1. Öppna Google Workspace Marketplace och logga in med ditt Google-konto.
  2. Klicka på Inställningar följt avHantera appar i det övre högra hörnet.
  3. Klicka på appen du vill recensera.
  4. Under Betygsätt den här appen lägger du till ett betyg och en recension (upp till 2 500 tecken).
  5. När du är klar klickar du på Skicka recension.

Riktlinjer för kommentarer och recensioner

Utöka alla  |  Komprimera alla

Tips och riktlinjer
  • Håll det läsbart – använd inte alltför många stora bokstäver eller skiljetecken. Tänk på att använda rätt grammatik och kontrollera stavningen. Behandla din recension med respekten den förtjänar.
  • Sikta på tydlighet – publicera tydlig, värdefull och ärlig information. Du kan inkludera positiva och negativa aspekter i din recension som hjälper utvecklare förstå vad som fungerar och inte.
  • Var artig – skriv sanningsenligt, men professionellt. Du kanske känner en kortsiktig lättnad av att snabbt beskriva alla detaljer i din frustration i en recension, men en välskriven recension ger vanligtvis mer långsiktiga fördelar.
Policyer för betyg och recensioner

Recensioner som bryter mot följande policyer tas bort:

• Spam och äkta recensioner – recensioner måste vara en äkta beskrivning av din personliga erfarenhet av appen eller apptjänsten och ska inte skickas för att manipulera appens betyg. Publicera inte falska recensioner. Publicera inte spam eller samma innehåll flera gånger. Skriv inte recensioner för samma app från flera konton.

• Offentliga recensioner – håll dina recensioner relevanta för den app eller tjänst du recenserar. Recensionerna ska inte vara ett forum för värvningsförsök, politiska eller sociala kommentarer eller personliga nedsättande formuleringar.

• Olagligt innehåll – publicera inte recensioner som innehåller eller länkar till olagligt innehåll, exempelvis länkar till försäljning av receptbelagda läkemedel utan recept.

• Reklam – använd inte recensioner för att annonsera eller publicera reklam eller kommersiellt innehåll, inklusive innehåll från partner eller referensbaserat innehåll. Google tillåter inte telefonnummer, e-postadresser eller länkar till andra webbplatser i recensioner.

• Sexuellt innehåll – Google tillåter inte recensioner som innehåller, marknadsför eller erbjuder sexuellt innehåll. Google tillåter inte heller recensioner som avbildar eller berör barn på ett sexuellt sätt. För denna typ av innehåll tar Google bort recensionen, stänger kontot och skickar en anmälan till National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) och till polisen.

• Hatretorik – Google tillåter inte recensioner som förespråkar våld eller uppmuntrar till hat mot individer eller grupper baserat på deras hudfärg eller etniska ursprung, religion, funktionshinder, ålder, nationalitet, veteranstatus, sexuella läggning, kön, könsidentitet eller annan egenskap som är kopplad till systemisk diskriminering eller marginalisering.

• Stötande innehåll – Google tar bort innehåll med obscent, grovt eller stötande språk eller innehåll.

• Intressekonflikt – recensioner är mest värdefulla när de är ärliga och opartiska. Om du äger appen eller arbetar åt företaget som skapat den ska du inte recensera den. Erbjud inte och ta inte emot pengar, produkter eller tjänster för att skriva recensioner.

• Upphovsrättsskyddat innehåll – publicera inte recensioner som gör intrång i andras rättigheter, däribland i upphovsrätten. Mer information finns i hjälpcentret för upphovsrätt.

• Identitetsstöld – publicera inte recensioner för andra och utge dig inte för att vara någon annan eller för att ha en annan koppling till appen du recenserar.

• Personlig och konfidentiell information – publicera inte recensioner med personlig eller konfidentiell information, till exempel en adress, körkortsnummer eller annan information som inte är tillgänglig för allmänheten.

• Mobbning och trakasserier – Google tillåter inte att Google Workspace Marketplace används för att trakassera, mobba eller attackera andra individer. Google tar bort recensioner som utgör personangrepp på andra.

• Utnyttja systemet – om Google fastställer att din recension är en del av en organiserad kampanj som påverkar rankningen av en app, tar Google bort din recension. Upprepade eller extrema brott mot dessa policyer leder till ytterligare disciplinära åtgärder, inklusive en blockering av din möjlighet att lämna recensioner.