Google Workspace Marketplace ‐sovellusten arvioiminen ja arvosteleminen

Voit arvostella Google Workspace Marketplace ‐sovelluksia ja antaa merkityksellistä palautetta, jonka avulla muut käyttäjät voivat löytää sopivia sovelluksia. Voit arvostella vain sovelluksia, jotka sinä tai järjestelmänvalvojasi olette asentaneet.

Mitä muut näkevät

Arvostelusi ja vastauksesi arvosteluihin ovat julkisia. Muut käyttäjät voivat nähdä arvostelusi, nimesi ja kuvasi (jos lisäät sen).

Et voi lisätä nimetöntä arvostelua. Vain sovelluksen kehittäjä voi vastata arvosteluun.

Sovelluksen arvosteleminen

1. Siirry Google Workspace Marketplaceen ja kirjaudu sisään Google-tilillä.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sittenHallinnoi sovelluksia.
  3. Klikkaa arvosteltavaa sovellusta.
  4. Lisää Arvostele tämä sovellus ‑kohtaan arvio ja arvostelu (enintään 2 500 merkkiä).
  5. Kun olet valmis, valitse Lähetä arvostelu.

Kommenttiohjeet ja arvostelukäytännöt

Laajenna kaikki  |  Tiivistä kaikki

Vinkkejä ja ohjeita
  • Kirjoita helppolukuista tekstiä: Älä käytä liikaa isoja kirjaimia ja välimerkkejä. Muista kielioppi ja tarkista oikeinkirjoitus. Suhtaudu arvosteluun kunnioittavasti.
  • Pyri selkeyteen: Julkaise selkeitä, hyödyllisiä ja rehellisiä tietoja. Voit lisätä arvosteluun positiivisia ja negatiivisia puolia, jotta kehittäjät saavat paremman käsityksen siitä, mikä toimii ja mikä ei.
  • Ole kohtelias: Kirjoita totuudenmukaisesti mutta ammattimaisesti. Sinusta saattaa hetken tuntua hyvältä kuvata pettymyksesi nopeasti arvosteluun, mutta hyvin kirjoitetusta arvostelusta on yleensä enemmän hyötyä pitkällä aikavälillä.
Arviointi- ja arvostelukäytännöt

Seuraavien käytäntöjen vastaiset arvostelut poistetaan:

• Roskasisältö ja aidot arvostelut: Arvostelujen on perustuttava omaan kokemukseesi sovelluksen tai sovelluspalvelun käytöstä, eikä niitä saa julkaista sovelluksen arvion manipuloimiseksi. Älä julkaise tekaistuja arvosteluja. Älä julkaise roskasisältöä tai samaa sisältöä useita kertoja. Älä myöskään kirjoita samaa sovellusta koskevia arvosteluja useilta eri tileiltä.

• Epäolennaiset arvostelut: Pidä arvostelut osuvina arvosteltavan sovelluksen tai palvelun kannalta. Arvosteluja ei ole tarkoitettu kanavaksi vetoomuksille, poliittiselle tai sosiaaliselle kommentoinnille tai henkilökohtaisille avautumisille.

• Laiton sisältö: Älä julkaise arvosteluja, joissa on laitonta sisältöä tai linkkejä laittomaan sisältöön, esimerkiksi linkkejä reseptilääkkeiden myyntiin ilman reseptiä.

• Mainonta: Älä mainosta tai julkaise arvosteluissa markkinointisisältöä tai kaupallista sisältöä. Tämä koskee myös kumppanisisältöä tai suosituksiin perustuvaa sisältöä. Google ei salli puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita tai linkkejä muille sivustoille arvosteluissa.

• Seksuaalinen sisältö: Google ei salli arvosteluja, jotka sisältävät, mainostavat tai tavoittelevat seksuaalista sisältöä. Google ei myöskään salli arvosteluja, joissa kuvataan tai käsitellään lapsia seksuaalisella tavalla. Tällaisen sisällön kohdalla Google poistaa arvostelun, sulkee tilin ja tekee soveltuvissa tapauksissa ilmoituksen National Center for Missing & Exploited Children ‑järjestölle (NCMEC) ja viranomaisille.

• Vihamielinen sisältö: Google ei salli arvosteluja, joissa edistetään väkivaltaa tai yllytetään vihamielisyyteen yksilöitä tai ryhmiä kohtaan etnisen taustan tai alkuperän, uskonnon, vammaisuuden, iän, kansallisuuden, veteraaniaseman, seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen, sukupuoli-identiteetin tai muun sellaisen ominaisuuden perusteella, johon voi liittyä järjestelmällistä syrjintää tai marginalisointia.

• Loukkaava sisältö: Google poistaa sisällön, joka on törkeää, halventavaa tai loukkaavaa tai jossa käytetään tällaista kieltä.

• Eturistiriita: Arvosteluista on eniten hyötyä, kun ne ovat rehellisiä ja puolueettomia. Jos omistat sovelluksen tai työskentelet sen luoneessa yrityksessä, älä arvostele sovellusta. Älä tarjoa tai hyväksy rahaa, tuotteita tai palveluja vastineena arvostelun kirjoittamisesta.

• Tekijänoikeuksilla suojattu sisältö: Älä julkaise arvosteluja, jotka rikkovat muiden oikeuksia. Tämä koskee myös tekijänoikeuksia. Saat lisätietoja tekijänoikeuksien ohjekeskuksesta.

• Toisena henkilönä esiintyminen: Älä julkaise arvosteluja muiden puolesta tai esitä identiteettiäsi tai yhteyttäsi arvosteltavaan sovellukseen väärin.

• Henkilökohtaiset ja luottamukselliset tiedot: Älä julkaise arvosteluja, jotka sisältävät henkilökohtaisia tai luottamuksellisia tietoja, kuten osoitteen, ajokortin numeron tai muita tietoja, jotka eivät ole julkisesti saatavilla.

• Kiusaaminen ja ahdistelu: Google ei salli yksityishenkilöiden käyttää Google Workspace Marketplacea muiden yksityishenkilöiden ahdisteluun tai kiusaamiseen tai heitä vastaan hyökkäämiseen. Google poistaa arvostelut, jotka ovat henkilökohtaisia hyökkäyksiä muita vastaan.

• Järjestelmän hyväksi käyttäminen: Jos Google katsoo, että arvostelu on osa järjestettyä kampanjaa, jolla pyritään vaikuttamaan sovelluksen sijoitukseen, Google poistaa arvostelun. Näiden käytäntöjen toistuva tai äärimmäinen väärinkäyttö johtaa lisätoimenpiteisiin, kuten arvostelujen jättämismahdollisuuden kieltämiseen.