Blockera installation av ohanterade mobilappar

Som administratör kan du förhindra att användarna installerar mobilappar som inte hanteras. En app hanteras när du lägger till den på listan över webbplatser och appar.

Obs!  De här inställningarna tar inte bort eller blockerar appar som redan är installerade på enheter. Om du vill förhindra appåtkomst till Google-tjänster kan du använda appåtkomstkontrollen:

1. För enskilda appar kan du blockera eller begränsa åtkomsten.
  2. Du kan ange att tjänsten ska begränsas för tjänster från Google som du vill dölja från en app som du inte uttryckligen litar på (genom att lägga till den på listan Webb- och mobilapp).

Blockera ohanterade Android-appinstallationer

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Kräver avancerad mobilhantering

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avAndroid.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Klicka på Appar och datadelningföljt avTillgängliga appar.
  5. Välj Enbart tillåtna appar.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Blockera ohanterade iOS-appinstallationer

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Endast kontrollerade företagsägda iPhone- och iPad-enheter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt aviOS.
  3. Klicka på Appar och tjänsterföljt avAppinstallation.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Avmarkera rutan Tillåt användarna att installera appar. När det här alternativet är avmarkerat kan användarna inte få åtkomst till App Store och appar som köpts på andra enheter kan inte laddas ned automatiskt. Användarna kan fortfarande ladda ned tillåtna appar via Google Device Policy-appen.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.
Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.