Gebruikers niet toestaan onbeheerde apps te installeren

Als beheerder kunt u instellen dat gebruikers geen onbeheerde mobiele apps mogen installeren. Een app wordt beheerd als u deze op de lijst Web- en mobiele apps zet.

Opmerking: Met deze instellingen worden apps die al op apparaten zijn geïnstalleerd, niet verwijderd of geblokkeerd. U kunt app-toegangscontrole gebruiken om de toegang van apps tot Google-services te voorkomen:

1. U kunt individuele apps blokkeren of de toegang van deze apps beperken.
  2. Als u een Google-service wilt verbergen voor apps die u niet expliciet vertrouwt (door ze op de lijst Web- en mobiele apps te zetten), stelt u de service in op beperkt.

Installatie van onbeheerde Android-apps blokkeren

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Hiervoor is geavanceerd mobiel beheer vereist

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenAndroid.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Klik op Apps en delen van gegevensand thenBeschikbare apps.
  5. Selecteer Alleen toegestane apps.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Installatie van onbeheerde iOS-apps blokkeren

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Alleen iPhones en iPads met toezicht die eigendom zijn van het bedrijf

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand theniOS.
  3. Klik op Apps en servicesand thenApp-installatie.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Haal het vinkje weg voor Gebruikers toestaan apps te installeren. Als dit vakje niet is aangevinkt, kunnen gebruikers de App Store niet openen en kunnen ze apps die op andere apparaten zijn gekocht, niet automatisch downloaden. Gebruikers kunnen nog wel toegestane apps downloaden via de Google Device Policy-app.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.
Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie