Konfigurera ett alternativ för rumshistorik för användare

Som administratör styr du standardinställningen för historik i Google Chat-rum med separata diskussioner.

Välj en historikinställning för rum med separata diskussioner

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Historik för rum.
  4. Välj ett alternativ för rumshistorik:
    • Historiken är PÅ som standard (men användarna kan ändra detta)
    • Historiken är AV som standard (men användarna kan ändra detta)
    • Historiken är ALLTID PÅ (PÅ som standard och användarna kan inte ändra det)
    • Historiken är ALLTID AV (AV som standard och användarna kan inte ändra det)
  5. Klicka på Spara.

Hantera inställningen för chatthistorik

Interaktionen mellan chatt och rumshistorik beror på din inställning för Chat-tjänsten för organisationsenheten på toppnivå

Min inställning för historik på toppnivå för chattar åsidosätter inte inställningen för rumshistorik

I det här fallet är inställningen Låt historiken för chattar åsidosätta inställningen för rumshistorik avmarkerad under inställningarna för Chat-tjänsten på administratörskonsolen.
Du kan ha separata obligatoriska historikinställningar för direktmeddelanden och rum. Du kan exempelvis inaktivera chatthistorik för individuella meddelanden och gruppkonversationer samt aktivera chatthistorik för rum. Tillåt detta genom att se till att alternativet Låt historiken för chattinställningen åsidosätta inställningen för rumshistorik är avmarkerat i inställningsmenyn för tjänsten för chatthistorik.

Obs! Om chatthistoriken du ställer in för chattar är motsatt den du ställer in för rum, ändras historikinställningen om användarna uppgraderar en gruppkonversation till ett rum. Om du vill undvika den här möjligheten ska de tvingande historikinställningarna vara desamma.

Inställningen Historik för chattar på toppnivå åsidosätter inställningen för rumshistorik

I det här fallet kontrolleras inställningen Låt historiken för chattar åsidosätta inställningen för rumshistorik under inställningarna för Chat-tjänsten på administratörskonsolen.

Chat-historiken kan åsidosätta rumshistoriken

På administratörskonsolen finns en inställning för chatthistorik med alternativet Tillåt användarna att ändra sin historikinställning. Detta kan tvinga chatthistoriken att slås på eller av, vilket kan åsidosätta standardhistoriken för rum med separata diskussioner:

• Om Tillåt användarna att ändra sin historikinställning är används standardinställningen för rumshistorik för nyskapade rum med separata diskussioner och användarna kan ändra historikinställningen för rum med separata diskussioner.
  • Om Tillåt användarna att ändra sin historikinställning är av är historiken låst till antingen av eller på. Inställningen för chatthistorik åsidosätter alltså standardinställningen för rumshistorik för nya rum utan separata diskussioner och användarna kan inte ändra historikinställningen.
Rumshistorik Chatthistorik Tillåt användarna att ändra sin historikinställning Resultat (för rum med separata diskussioner*)

Nya rum har historiken PÅ

AV

Nya rum har historiken PÅ

AV

Nya rum har historiken PÅ

AV

AV

För nya rum är historiken AV
(Chatthistoriken är låst till AV, vilket åsidosätter standardinställningen PÅ för rumshistoriken)

AV

För nya rum är historiken AV

AV

AV

För nya rum är historiken PÅ
(Chatthistoriken är låst till PÅ, vilket åsidosätter standardinställningen AV för rumshistoriken)

AV

AV

För nya rum är historiken AV

AV

AV

AV

För nya rum är historiken AV

Obs! I rum med fler än 8 000 användare är historiken aktiverad som standard och det går inte att inaktivera historiken.

När en gäst går med i eller deltar i ett rum eller grupp-DM och gästen har en inställning för chatthistorik som är tvingad av eller på, kan historiken för rummet eller grupp-DM ärva gästens inställning för chatthistorik. Om detta händer kan rummet eller grupp-DM återställas till ursprunglig status genom att gästerna tas bort med en inställning för chatthistorik som är tvingad på eller av.

Användare kan uteslutas från rum

Konflikter kan uppstå när rum inkluderar externa användare och deras respektive inställningar för chatthistorik är inkonsekventa med domänens tvingade inställning. Det är sannolikt att sådana konflikter uppstår när ett rum har externa personer. Det kan även hända om du har olika inställningar för chatthistorik för olika underorganisationsenheter.

Om du gör aktiverad eller inaktiverad historik obligatorisk med alternativet Tillåt användarna att ändra sin historikinställning kan det hända att användarna inte kan gå med i eller stanna kvar i ett rum. När någon med en inställning för obligatorisk chatthistorik skapar eller går med i ett rum är låses rummets historikpolicy för att matcha denna historikinställning. Det betyder följande:

• Användare som har en motstridig obligatorisk inställning för chatthistorik kan inte gå med i rummet.
  • Om du ändrar policyn för obligatorisk chatthistorik kan användare kastas ut från rum med en motstridig policy nästa gång de försöker skicka ett meddelande.

Det är mer sannolikt att sådana konflikter uppstår när ett rum har externa personer. Det kan även hända om du har olika inställningar för chatthistorik för olika underorganisationsenheter.

Rumshistorik och separata diskussioner

För rum med separata diskussioner beror historiken för svaren på historikinställningen när diskussionen skapades.

• Om diskussionen startades med historiken av har alla svar också historiken avstängd.
  • Om diskussionen startades med historiken på följer alla svar den aktuella historikinställningen. (Om du till exempel stänger av historiken senare raderas framtida svar efter 24 timmar.)

Om historiken

• Om historiken är avstängd, raderas meddelanden efter 24 timmar.
  • Om du ändrar inställningen för rumshistorik till Alltid på eller Alltid av gäller detta både för befintliga rum och nya rum. Historikinställningen för befintliga rum kan därför ändras.
  • Historikändringar tillämpas på nya meddelanden. Om en användare till exempel aktiverar rumshistorik sparas enbart nya meddelanden. Om en användare inaktiverar rumshistorik är meddelanden som redan har sparats fortfarande kvar.
  • Arkiv kan inte lagra, behålla eller söka efter meddelanden som skickas med historiken avstängd. Kontakta en Arkiv-administratör för att bekräfta att dessa historikinställningar överensstämmer med organisationens krav på lagring. Läs mer om hur Arkiv fungerar med separata diskussioner.
Även om historiken är inaktiverad kan en separat kopia av konversationen sparas av en annan deltagare. Till exempel kan meddelanden vidarebefordras till Gmail eller sparas med en extern klient.