Radera en målgrupp

Den här funktionen är för närvarande tillgänglig för tjänsterna Google Drive och Dokument och Google Chat.

Utgåvor som stöds för den här funktionen: (Drive, Dokument och Chat) Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus. (Endast Drive och Dokument) Business Standard, Nonprofits, G Suite Business.  Jämför utgåvor

Som gruppadministratör kan du radera en målgrupp. Läs mer om målgrupper.

Innan du börjar

• Viktigt! Du måste ta bort målgruppen från de tjänster som den tillämpas på. Annars kan du inte radera målgruppen. Mer information finns i Ange målgrupper för en Google-tjänst.
  • Om du raderar en målgrupp har medlemmarna inte längre åtkomst till några filer som delas med målgruppen (om inte dessa filer även delas med medlemmar direkt eller via en annan grupp).
  • Medlemmarnas konton och medlemsgrupper tas inte bort.
  • Det går inte att ta bort den fördefinierade målgruppen, som omfattar alla användare i organisationen. Den här målgruppen har samma namn som organisationen.

Obs! Om du tillfälligt vill sluta använda en målgrupp kan du ta bort den från Googles tjänster i stället. Mer information finns i Ange målgrupper för en Google-tjänst.

Radera en målgrupp

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Katalogföljt avMålgrupper på administratörskonsolen.
  3. I listan Målgrupper pekar du på den målgrupp du vill radera och klickar på Radera.

Du kan även klicka på målgruppens namn och sedan på Radera till vänster.

4. Klicka på Radera i bekräftelsemeddelandet.

Relaterade ämnen