Doelgroepen instellen voor een Google-service

Doelgroepen toepassen, verwijderen of de volgorde ervan wijzigen
Deze functie is momenteel beschikbaar voor de services Google Drive en Documenten en Google Chat.

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: (Drive, Documenten en Chat) Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus. (Alleen Drive en Documenten) Business Standard, Nonprofits, G Suite Business.  Versies vergelijken

Als beheerder kunt u het volgende:

• Doelgroepen toepassen op een Google-service om ze aan te bevelen als deelopties voor alle of specifieke gebruikers.
  • De standaard doelgroep instellen voor gebruikers.
  • De volgorde wijzigen waarin doelgroepen worden getoond aan gebruikers.
  • Doelgroepen verwijderen als u ze niet meer aan gebruikers wilt aanbevelen.

U moet minstens één doelgroep toepassen op een Google-service. Standaard wordt een vooraf ingestelde doelgroep met alle gebruikers in uw organisatie toegepast op services met instellingen voor doelgroepen. U kunt de vooraf ingestelde doelgroep gebruiken of deze vervangen door een andere doelgroep die u heeft gemaakt.

Voordat u begint

Bekijk belangrijke informatie over hoe u een doelgroep toepast.
  • U kunt maximaal 5 doelgroepen toepassen op een Google-service voor alle of specifieke gebruikers.
  • Als u doelgroepen wilt toepassen op een service, moet u een beleidsregel maken voor een organisatie-eenheid of configuratiegroep. U kunt doelgroepen niet rechtstreeks toepassen op het account van een gebruiker.

Belangrijk: Voor vindbare ruimtes in Chat kunt u alleen doelgroepen maken voor de organisatie op het hoogste niveau. Het beleid geldt dan voor alle onderliggende organisatie-eenheden.

• U kunt de standaard doelgroep (oftewel de primaire doelgroep) instellen. Deze wordt als eerste getoond in de lijst van een gebruiker met aanbevelingen voor delen. U kunt ook instellen op welke volgorde de andere doelgroepen worden weergegeven in de lijst.
  • Als u een doelgroep toepast op een service, wordt deze weergegeven in de deelinstellingen van de gebruikers voor die service.

Als u nog geen doelgroepen heeft gemaakt die u wilt toepassen op een Google-service, gaat u naar Een doelgroep maken.

Bekijk belangrijke informatie over hoe u een doelgroep verwijdert.

Als u een doelgroep verwijdert, gebeurt het volgende:

• De doelgroep is niet meer beschikbaar in de deelinstellingen van gebruikers voor items in de service (zoals documenten of vindbare ruimtes in Chat), behalve voor items die momenteel zijn gedeeld met de doelgroep.
  • De standaardoptie voor delen in de instellingen voor delen van gebruikers wordt Beperkt: Eigenaren moeten mensen toevoegen waarmee ze het item willen delen totdat ze een andere doelgroep kiezen.

Belangrijk: Voor vindbare ruimtes in Chat kunnen gebruikers momenteel geen andere doelgroep kiezen. De ruimte blijft beperkt.

• In Drive hebben leden van de verwijderde doelgroep nog steeds toegang tot items die eerder met ze zijn gedeeld. Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot een gedeeld item, moet u leden uit de doelgroep verwijderen of de doelgroep verwijderen.
  • In vindbare ruimtes in Chat houden alleen leden die al eerder lid zijn geworden van een ruimte toegang tot die ruimte. Deze leden houden toegang tot de ruimte, zelfs als de verwijderd doelgroep helemaal wordt verwijderd.

Nadat u een doelgroep uit een service heeft verwijderd, kunt u de doelgroep helemaal verwijderen.

Doelgroepen instellen voor een Google-service

Als u doelgroepen wilt instellen voor een Google-service, gaat u rechtstreeks naar de instellingen voor delen voor die service of naar de lijst Doelgroepen.

U kunt ook doelgroepen instellen vanuit de lijst Doelgroepen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenDoelgroepen.
  3. Klik in de lijst Doelgroepen op de naam van de doelgroep die u wilt toepassen op of verwijderen uit een Google-service.
  4. Klik rechtsboven op Toepassen op Google-service. U wordt naar de instellingen voor delen van de service geleid.

Hiervoor is het beheerdersrecht Service-instellingen vereist.

5. Volgende stappen: Volg de instructies hieronder voor de service waarvoor u doelgroepen wilt instellen.

Doelgroepen instellen voor Google Drive en Documenten

Zie Rechten voor delen instellen voor Drive-gebruikers voor meer informatie over hoe u doelgroepen instelt voor Google Drive en Documenten.

Doelgroepen instellen voor Google Chat

Zie Instellingen voor delen in Google Chat voor meer informatie over hoe u doelgroepen instelt voor vindbare ruimtes in Google Chat.