Ändra en användares profilnamn

Den här sidan är till för administratörer som hanterar andras konton. Om du vill ändra namnet på ett personligt konto på gmail.com går du hit istället

Som administratör för organisationens Google Workspace- eller Cloud Identity-konto kan du ändra en användares för- och efternamn som visas i e-postmeddelanden de skickar, kalenderinbjudningar och andra Google-tjänster.

Om du ändrar en användares namn enligt beskrivningen här ändras inte e-postadressen eller namnet de använder för att logga in på sitt konto.

Ändra en användares för- eller efternamn

Tips! Testa snabblänken (om sådan finns). Högst upp på administratörskonsolens startsida klickar du på Uppdatera en användares namn eller e-postadress, söker efter användaren, klickar på Fortsätt och fortsätter sedan till steg 5 nedan.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs mer om hur du hittar ett användarkonto.
  4. Peka på användaren och klicka på Byt namn på användare.

Du hittar även det här alternativet till vänster på användarens kontosida.

5. Ändra någon av följande uppgifter:
    • Förnamn och Efternamn – namnet som visas i e-postmeddelanden de skickar, kalenderinbjudningar och andra Google-tjänster.
  6. Klicka på Byt namn.

När du har ändrat ett profilnamn …

Det nya namnet visas

• i meddelanden som användaren skickar (såvida inte användaren ändrar sina egna Gmail-inställningar)
  • i kalenderinbjudningar, delade dokument och så vidare (såvida inte användaren ändrar sin profil på Google+)
  • I företagets sökbara katalog

Viktigt! En  användares tidigare profilnamn är inte privat och kan i vissa fall visas för andra användare.

Relaterade ämnen