Ändra en användares profilnamn

Den här sidan är till för administratörer som hanterar andras konton. Om du vill ändra namnet på ett personligt konto på gmail.com går du hit istället

Som administratör för organisationens Google Workspace- eller Cloud Identity-konto kan du ändra en användares profilnamn (för- och efternamn) som visas i e-postmeddelanden de skickar, kalenderinbjudningar och andra Google-tjänster.

Om du ändrar en användares profilnamn enligt beskrivningen här ändras inte e-postadressen eller användarnamnet (första delen av en användares adress som användare@) hen använder för att logga in på sitt konto.

Ändra en användares för- eller efternamn

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs mer om hur du hittar ett användarkonto.
  4. Håll muspekaren över användaren och klicka på Uppdatera användare.
    Obs! Uppdatera användare finns även till vänster på användarens kontosida.
    Klicka på Byt namn på användare.
  5. Ändra förnamn eller efternamn – namnet som visas i skickade e-postmeddelanden, kalenderinbjudningar och andra Google-tjänster.
    Tips! Du kan ange ett företagsnamn i stället för en persons namn.
  6. Klicka på Uppdatera användare.
  7. Klicka på Klar.

När du har ändrat ett profilnamn …

Det nya profilnamnet visas

Viktigt! En  användares tidigare profilnamn är inte privat och kan i vissa fall visas för andra användare.

Relaterade ämnen