Så här fungerar dynamisk e-post med avancerad innehållsfiltrering

Om du söker efter anvisningar och riktlinjer som rör juridiska frågor, säkerhet och efterlevnad går du till Juridik och efterlevnad i Google Workspace.

Gmail har stöd för dynamisk e-post, meddelanden med interaktivt innehåll. Dynamisk e-post kallas ibland AMP för e-post. Du kan interagera med dynamisk e-post på samma sätt som med en webbplats. Du kan till exempel svara på en händelseinbjudan eller svara på kommentarer i ett Google-dokument utan att lämna Gmail.

I den här artikeln beskriver vi hur dynamisk e-post fungerar med efterlevnadsregler, inklusive:

Dynamiskt innehåll i e-post

På grund av den dynamiska karaktären hos AMP-meddelanden kan innehållet i Gmail-meddelanden ändras med tiden. Ett e-postmeddelande med en kommentarsavisering från ett Google-dokument kan till exempel ha olika innehåll varje gång mottagaren öppnar meddelandet. Varje gång någon svarar på en kommentar läggs svaret till i e-postmeddelandet.

Läs om tre typer av innehåll i Gmail-meddelanden.

Så här tillämpas regler för dynamisk e-post

Dynamiska e-postmeddelanden har både statiskt och dynamiskt innehåll. Efterlevnadsregler tillämpas på det statiska innehållet i ett meddelande under leveransen.

Regler för innehållsefterlevnad för dessa e-postfält tillämpas alltid på dynamiska e-postmeddelanden:
Till:, Kopia:, Hemlig kopia:, Från:, Ämne:.

Eftersom dynamiskt e-postinnehåll kan ändras över tid kan även en regels påverkan på ett dynamiskt meddelande ändras. Regler tillämpas enbart på meddelanden under leverans, inte efter att meddelandet har levererats till en användares inkorg.

Exempel: När Google Dokument skickar ett meddelande om en kommentar tillämpas efterlevnadsregler för meddelandet under leveransen. Meddelandet innehåller kommentarer som följer reglerna för efterlevnad. Om meddelandet följer efterlevnadsregler levereras det till användarens inkorg.

När svar läggs till i kommentarer i dokumentet uppdateras innehållet i meddelandet automatiskt med de nya svaren. Den här uppdateringen sker när meddelandet finns i användarnas inkorg. Varje gång en användare öppnar meddelandet visas de nya svaren i meddelandet.

Efterlevnadsregler kan inte tillämpas på svarstexten eftersom reglerna endast tillämpas vid meddelandeleverans. Om ett svar har icke-kompatibelt innehåll, till exempel svordomar, ser användarna detta innehåll när de öppnar aviseringsmeddelandet i inkorgen.

Aktivera och inaktivera dynamisk e-post

Aktivera eller inaktivera dynamisk e-post för organisationen