Hoe dynamische e-mail werkt met geavanceerde contentfiltering

Als u instructies en richtlijnen wilt voor juridische, beveiligings- en complianceredenen, gaat u naar Google Workspace: Juridisch en naleving.

Gmail ondersteunt dynamische e-mail, berichten met interactieve content. Dynamische e-mail wordt soms AMP voor e-mail genoemd. U kunt dezelfde acties uitvoeren op een dynamische e-mail als op een website. U kunt bijvoorbeeld reageren op een uitnodiging voor een afspraak of reacties in een Google-document beantwoorden, zonder Gmail te hoeven verlaten.

In dit artikel wordt beschreven hoe dynamische e-mail werkt met complianceregels, zoals:

Dynamische content in e-mails

Vanwege het dynamische karakter van AMP-berichten kan de content die in Gmail-berichten wordt weergegeven, in de loop van de tijd veranderen. Een e-mail over reacties in een Google-document kan bijvoorbeeld verschillende content bevatten, elke keer dat de ontvanger de e-mail opent. Elke keer dat iemand een reactie beantwoordt, wordt het antwoord toegevoegd aan de e-mailmelding.

Lees meer informatie over de drie typen content in Gmail-berichten.

Hoe regels worden toegepast op dynamische e-mails

Dynamische e-mailberichten bevatten zowel statische als dynamische content. Complianceregels worden toegepast op de statische content in een bericht tijdens de bezorging.

Regels voor content-compliance voor deze e-mailvelden worden altijd toegepast op dynamische e-mailberichten:
Aan:, Cc:, Bcc:, Van:, Onderwerp:.

Omdat dynamische e-mailcontent in de loop van de tijd kan veranderen, kan de invloed van een regel op een dynamisch bericht ook veranderen. Regels worden alleen toegepast op berichten tijdens de bezorging, niet nadat het bericht is bezorgd in de inbox van een gebruiker.

Als er bijvoorbeeld een melding wordt gestuurd over een reactie in Google Documenten, worden de complianceregels toegepast op het bericht tijdens de bezorging. Het bericht bevat de reacties in het document en daarop worden de complianceregels toegepast. Als het bericht voldoet aan de complianceregels, wordt het bezorgd in de inbox van de gebruiker.

Als de reacties in het document worden beantwoord, wordt de content van het meldingsbericht automatisch geüpdatet met de nieuwe reacties. Deze update vindt plaats terwijl het bericht zich in de inbox van de gebruikers bevindt. Elke keer dat een gebruiker het meldingsbericht opent, worden de nieuwe reacties weergegeven in het bericht.

De complianceregels kunnen niet worden toegepast op de tekst van de reacties, omdat de regels alleen worden toegepast tijdens de bezorging van berichten. Als een reactie content bevat die niet aan de vereisten voldoet, zoals grof taalgebruik, zien gebruikers die content als ze het meldingsbericht in hun inbox openen.

Dynamische e-mail aan- of uitzetten

Dynamische e-mail aan- of uitzetten voor uw organisatie