Alle gebruikers van uw organisatie toevoegen aan een groep

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Als Groepen-beheerder kunt u alle gebruikers van uw organisatie toevoegen aan een groep. Dit is handig voor organisatiebrede mailinglijsten en aankondigingen.

Gebruikers worden toegevoegd als één lid met de naam Alle leden van de organisatie. Leden worden automatisch toegevoegd of verwijderd als ze deelnemen aan uw organisatie of de organisatie verlaten. Daarnaast kunt u de toegangsinstellingen van de groep bewerken of de groep verwijderen.

Als er meerdere domeinen zijn gekoppeld aan het beheerde Google-account van uw organisatie, bevat de groep de gebruikers van al uw domeinen.

Alleen beheerders kunnen organisatiebrede groepen maken.

Alle gebruikers van de organisatie toevoegen aan een groep

Voordat u begint: Maak de groep waaraan u alle gebruikers wilt toevoegen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik op de naam van een groep and thenLeden.
  4. Klik op Leden toevoegen.
  5. Klik op Geavanceerdand thenvink het vakje aan.

De optie Geavanceerd wordt niet weergegeven voor beveiligingsgroepen.

6. Klik op Toevoegen aan groep.

Nadat een groep een organisatiebrede groep is geworden

• Overbodige leden verwijderen: Alle organisatiegebruikers die al in de groep staan, worden nog steeds weergegeven als individuele leden, ook al horen ze ook bij het lid Alle leden in de organisatie. U kunt een individuele gebruiker uit de groep verwijderen als direct lid, maar de gebruiker blijft lid via het lid Alle leden in de organisatie

Zie Groepsleden verwijderen voor meer informatie.

• Spam voorkomen: Als u wilt voorkomen dat spam wordt gestuurd naar iedereen in uw organisatie, moet u alleen groepseigenaren en -beheerders toestaan berichten te sturen naar organisatiebrede groepen. Als u een eigenaar of beheerder wilt toewijzen aan een organisatiebrede groep, voegt u deze gebruiker apart toe en wijst u vervolgens de rol toe.

Zie Rollen toewijzen voor meer informatie.

• Agenda-uitnodigingen: Als de groep wordt uitgenodigd (of al is uitgenodigd) voor Google Agenda-afspraken, wordt [uw-domein]@allusers.d.calendar.google.com weergegeven als gast. Uw hele organisatie kan uitnodigingen krijgen voor deze afspraken.

Zie Agenda-uitnodigingen delen voor meer informatie.

• Controlelogboeken: Beheerders zien het allusers-adres mogelijk ook in controlelogboeken en rapporten.

Zie Controlelogboeken voor meer informatie.

• Opgeschorte gebruikers: Opgeschorte gebruikers worden ook toegevoegd aan organisatiebrede groepen. Zolang ze echter opgeschort zijn, krijgen ze geen e-mailberichten die aan de groepen worden gestuurd. Als u het opschorten van het account ongedaan maakt, krijgt de gebruiker weer groepsberichten.

Zie Opgeschorte accounts herstellen voor meer informatie.

• Niet weergegeven op de accountpagina van een gebruiker: U ziet organisatiebrede groepen niet in het gedeelte Groepen op de accountpagina van een gebruiker.