Radera en grupp från organisationen

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

Som gruppadministratör kan du radera alla grupper i organisationen, oavsett om du har skapat gruppen eller inte. När du raderar en grupp kan den inte återställas. Medlemmar har inte åtkomst till filer eller något annat som delas i gruppen. Meddelanden som skickas till gruppens adress levereras inte.

Var kan jag göra detta? Du kan radera grupper på administratörskonsolen eller i Google Grupper.

Radera en grupp

Använda administratörskonsolen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Så här raderar du en grupp:
    1. Håll muspekaren över gruppen du vill radera och klicka på Merföljt avRadera grupp.
    2. Klicka på Radera grupp.
  4. Så här raderar du flera grupper:
    1. Markera kryssrutorna bredvid de grupper du vill radera.
    2. Klicka på Ta bort grupperföljt avTa bort grupper högst upp.

Använda Google Grupper

Kräver att du aktiverar Groups for Business.

Personer i din organisation som är gruppägare kan också radera sina grupper med Google Grupper.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningarföljt avRadera grupp till vänster.
  4. Klicka på Radera grupp.
  5. Bekräfta genom att klicka på OK .