Tilldela administratörsbehörigheter till appar som skyddas med lösenordshanterare

Appar som skyddas med lösenordshanterare var tillgängliga i utgåvorna Enterprise, Education Standard och Education Plus fram till juni 2022. Nedstängning av den här funktionen påbörjades den 21 september 2022 och avslutas den 21 juni 2023. Läs mer

Du kan tilldela administratörsbehörighet för tjänsten med appar som skyddas med lösenordshanterare till en annan administratör på ditt Google Workspace-konto. När du tilldelar behörighet för lösenordsskydd till en annan administratör ger du personen automatiskt läsbehörighet till organisationsenheter, användare och grupper i Admin API.

Så här tilldelar du administratörsbehörigheter till appar som skyddas med lösenordshanterare:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Peka på en anpassad administratörsroll.
    Tips! Om du behöver skapa en ny administratörsroll läser du Skapa en anpassad roll.
  4. Klicka på Visa behörigheter.
  5. Klicka på Öppna behörigheter.
  6. Under Lösenordsarkiv markerar du kryssrutan Lösenordshanterare.
    Om du senare avmarkerar kryssrutan Lösenordshanterare måste du avmarkera kryssrutorna Läs under Admin API-behörigheterföljt avOrganisationsenheter, Användare, och Grupper för att ta bort dessa behörigheter.
  7. Klicka på Spara.
  8. Tilldela den nya rollen till användarna. Mer information finns i Tilldela en användare administratörsroller