Back-ups van apps van derden aan- of uitzetten voor gebruikers

Als beheerder kunt u bepalen welke gebruikers in uw organisatie back-ups van gegevens uit apps van derden kunnen maken in Google Drive. Standaard kunnen Drive-gebruikers back-ups maken van gegevens uit apps van derden.

Momenteel bevatten back-ups van apps van derden alleen WhatsApp-gegevens, maar in de toekomst kunnen andere apps worden toegevoegd. Met back-ups van WhatsApp-gegevens kunnen de gespreks- en berichtgeschiedenis van WhatsApp worden hersteld als de gebruiker een nieuwe telefoon krijgt of WhatsApp-gegevens verwijdert van het apparaat (bijvoorbeeld bij terugzetten op de fabrieksinstellingen).

Voordat u begint

Voordat u de service 'Back-ups van apps van derden' aanzet, moet u het volgende weten:

• Back-ups van apps van derden zijn alleen beschikbaar voor Android-apparaten zonder geavanceerd mobiel beheer.
  • U kunt geen beleid voor gegevensregio's gebruiken om back-upgegevens op te slaan op een specifieke geografische locatie.
  • Als u Drive aanzet, kunnen gebruikers back-ups van Android-apparaten bekijken, beheren en verwijderen via Back-ups in Drive. Alleen als u 'Back-ups van apps van derden' aanzet, staan bij Back-ups ook gegevens uit apps van derden.
  • De functie Back-ups is altijd beschikbaar in Drive op desktops en Android-apparaten, zelfs als de gebruiker geen back-ups heeft.
  • Als u 'Back-ups van apps van derden' aanzet, maar Drive uitzet, kunnen gebruikers hun back-ups van apps van derden niet bekijken, beheren of verwijderen via Drive. Back-ups worden automatisch verwijderd nadat deze zijn verlopen.
  • U kunt back-ups van WhatsApp-chats en -media maken in Drive.
  • Back-ups met WhatsApp-gegevens worden verwijderd na 5 maanden inactiviteit.

De service 'Back-ups van apps van derden' toevoegen en aanzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenAanvullende Google-services.
  3. Klik op Services toevoegen.
  4. Zoek 'Back-ups van apps van derden' en klik op Nu toevoegen.
  5. Zet de service 'Back-ups van apps van derden' aan voor iedereen in uw organisatie of voor een specifieke organisatie-eenheid of toegangsgroep. Zie Services aan- of uitzetten voor gebruikers.

Tip: U moet waarschijnlijk naar beneden scrollen om 'Back-ups van apps van derden' te vinden op de pagina Aanvullende Google-services.

Uw gebruikers trainen

Nadat u de service 'Back-ups van apps van derden' heeft toegevoegd en aangezet, kunt u mensen die de service gebruiken, doorverwijzen naar de WhatsApp Android Help voor informatie over hoe ze back-ups kunnen maken in Drive. Zie Back-ups van mobiel in Google Drive beheren en terugzetten voor meer informatie.

Foutmeldingen voor gebruikers als de service uitstaat

Als u de service 'Back-ups van apps van derden' uitzet, kunnen gebruikers de melding krijgen dat hun back-ups niet goed werken. Gebruikers kunnen deze foutmeldingen mogelijk voorkomen door een van de volgende acties uit te voeren:

• Back-ups uitzetten op het apparaat
  • Back-ups laten maken in een ander account op het apparaat (zoals een persoonlijk Gmail-account)