Brandväggsinställningar för Gmail

Om organisationen använder en brandvägg ska du konfigurera den så att personer i organisationen kan använda Gmail. Brandväggsregler ska ansluta till värdar och rutter som stöds i den här artikeln. Annars kan det hända att andra blockeras från Gmail eller att de inte kan använda vissa funktioner i Gmail.

Värdarna och rutterna i den här artikeln ska vara tillåtna i brandväggsreglerna. De ska tillåtas även om du stänger av motsvarande tjänst på Googles administratörskonsol. Dessa värdar och rutter används för att kommunicera med Google och Google Workspace-tjänster i Gmail.

Kom ihåg:

• Även om det inte finns några aktuella aktiviteter hos dessa värdar så kan de bli aktiva i framtiden. IP-adresser som används av olika domännamn ligger inte nödvändigtvis inom ett visst intervall.
  • Vilka metoder som används i Gmail för att ansluta till Googles servrar beror på flera faktorer, till exempel vilken webbläsare du använder och nätverksprestanda. Om organisationen använder Gmail-tillägg ska du auktorisera andra värdar.
  • Andra Google-tjänster kan använda samma IP-adresser som Gmail.
  • När du använder dynamisk e-post och en brandvägg för att ansluta till värdar som inte anges nedan kan det påverka Gmails prestanda.

Asterisken (*) är ett jokertecken och kan vara valfritt värde förutom en punkt.