Instellingen voor de Gmail-firewall

Als uw organisatie een firewall gebruikt, moet u deze instellen zodat mensen in uw organisatie Gmail kunnen gebruiken.Firewallregels moeten verbinding maken met de ondersteunde hosts en routes in dit artikel.Anders worden mensen geblokkeerd voor Gmail of kunnen ze bepaalde Gmail-functies niet gebruiken.

De hosts en routes in dit artikel moeten zijn ingesteld op 'Toegestaan' in uw firewallregels. Ze moeten zijn toegestaan, zelfs als u de overeenkomende service uitzet in de Google Beheerdersconsole. Gmail gebruikt deze hosts en routes om te communiceren met Google- en Google Workspace-services.

Houd rekening met het volgende:

• Zelfs als er momenteel geen activiteit is bij deze hosts, kan er in de toekomst activiteit plaatsvinden. IP-adressen die door verschillende domeinnamen worden gebruikt, vallen niet noodzakelijkerwijs binnen een specifiek bereik.
  • De technieken die Gmail gebruikt om verbinding te maken met Google-servers, zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de browser die u gebruikt en netwerkprestaties. Als uw organisatie Gmail-add-ons gebruikt, moet u andere hosts autoriseren.
  • Andere Google-services kunnen dezelfde IP-adressen gebruiken als Gmail.

Het sterretje (*) is een jokerteken en kan elke waarde bevatten, behalve een punt.