Instellingen voor de Gmail-firewall

Stel als beheerder de firewall zo in dat gebruikers in uw organisatie toegang hebben tot Gmail.

Zorg dat de firewallregels verbinding maken met de hosts en poorten hieronder. Anders worden gebruikers geblokkeerd of wordt de toegang tot Gmail-functies geweigerd. Het sterretje (*) is een jokerteken dat elke waarde vertegenwoordigt, behalve een punt.

U moet deze hosts en routes op de witte lijst zetten in de firewallregels, zelfs als u de bijbehorende service uitschakelt in de Beheerdersconsole. Gmail gebruikt deze hosts en routes om te communiceren met andere Google Workspace en Google-services.

Het sterretje (*) is een jokerteken dat elke waarde vertegenwoordigt, behalve een punt.

Houd rekening met het volgende

Zelfs als u geen activiteit ziet op bovenstaande adressen, kan er in de toekomst wel activiteit plaatsvinden. Ook vallen de IP-adressen die door de verschillende domeinnamen worden gebruikt niet altijd binnen een bepaald bereik.

Hoe Gmail verbinding maakt met de Google-servers hangt af van verschillende factoren, zoals de browser, de browserversie en de netwerkomstandigheden. Als uw organisatie add-ons voor Gmail implementeert, moet u wellicht aanvullende hosts autoriseren.

Tot slot kunnen andere Google-services ook dezelfde IP-adressen gebruiken als Gmail.