Aktivera Hey Google-röststyrning

Enbart tillgängligt på engelska för närvarande

Som administratör kan du aktivera eller inaktivera Hey Google-röststyrning och felsöka enheter som stöds.

Aktivera röststyrning

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avGoogle Meet-maskinvaraföljt avEnheter.
  3. Klicka på Inställningar följt avInställningar för Meet högst upp i listan Enheter.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla för alla enheter i organisationen lämnar du organisationsenheten på den högsta nivån markerad. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Klicka på Hey Google-röststyrning och markera rutan Röststyrning i mötesrum.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.
Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Felsöka enheter

Om röststyrning inte fungerar på en enhet kontrollerar du först att enheten stöds. Mer information finns i Enheter som stöds.
Felsöka en enhet som stöds:
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avGoogle Meet-maskinvaraföljt avEnheter.
  3. Leta upp enheten i enhetslistan.
    Om enheten inte visas rullar du nedåt i listan för att hitta den. (Enheten kan finnas på nästa sida eller en sida längre fram.)
    Tips! Du kan också välja ett av filteralternativen, till exempel Namn eller Enhetsmodell.
  4. Starta om enheten:
    1. Markera kryssrutan bredvid den enhet du vill starta om.
    2. Uppe till höger klickar du på Hantera enheterföljt avStarta om.
      Tips!
      Du kan starta om flera enheter åt gången.

Så här använder Googles röststyrning din data

Hey Google-röststyrningen lyssnar efter ett kommandoord i några sekunder, till exempel ”Ok Google” eller ”Hey Google”. Inspelningen raderas om kommandoordet inte upptäcks. Ingen information lämnar enheten innan den har hört ett kommandoord.

När röststyrningen upptäcker ett kommandoord visas Hey Google-röststyrningen längst ned på skärmen för att indikera att mikrofonen är öppen. En transkribering av det sagda kommandoordet visar vad som registreras. Google tar emot inspelningen för att behandla begäran och raderar den efteråt. När systemet upptäcker tystnad eller en paus i det sagda kommandot stängs mikrofonen av.

Om du vill stänga av identifiering av kommandoord för mötet läser du Använda Hey Google-röststyrning i videomöten.

Relaterade ämnen