Toestaan dat hoofdgebruikers hun wachtwoord herstellen

Als de hoofdbeheerder van uw organisatie kunt u bepalen hoe hoofdbeheerders weer toegang krijgen tot hun account als ze hun wachtwoord zijn vergeten:

• Instellen dat hoofdbeheerders hun account zelf kunnen herstellen: Hoofdbeheerders die herstelopties hebben toegevoegd aan hun account kunnen op de inlogpagina op de link Wachtwoord vergeten? klikken. Ze krijgen dan een verificatiecode per sms, telefoon of e-mail en kunnen instructies volgen om hun eigen wachtwoord te resetten. Zie Herstelopties toevoegen aan uw beheerdersaccount voor meer informatie.
  • Instellen dat hoofdbeheerders hun account niet zelf kunnen herstellen: Hoofdbeheerders die hun wachtwoord zijn vergeten, moeten contact opnemen met een andere hoofdbeheerder of Google Support om hun wachtwoord te resetten.

Opmerking: Voor de meeste huidige en alle nieuwe klanten staat accountherstel door hoofdbeheerders standaard uit. Als u een bestaande klant bent met minder dan 3 hoofdbeheerders of 500 gebruikers, staat de instelling standaard aan, omdat dit eerder ook zo was.

Herstel van hoofdbeheerdersaccounts aan- of uitzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenVerificatieand thenAccountherstel.
  3. Klik op Herstel van hoofdbeheerdersaccounts.
  4. Als u de instelling wilt toepassen op alle hoofdbeheerders, laat u de organisatie op het hoogste niveau geselecteerd. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Klik op Toestaan dat hoofdbeheerders hun account herstellen.
  6. Vink het vakje aan of haal het vinkje weg voor Toestaan dat hoofdbeheerders hun account herstellen.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Vraag uw hoofdbeheerders een hersteltelefoonnummer of -mailadres in te stellen waarop ze instructies voor wachtwoordherstel kunnen ontvangen.
Ongeautoriseerde toegang tot het account van een hoofdbeheerder voorkomen

Verwijder in de volgende situaties onmiddellijk de herstelgegevens van een hoofdbeheerder:

• De hoofdbeheerder heeft uw organisatie verlaten. Zo kan hij niet zijn wachtwoord resetten om toegang te krijgen tot zijn oude account.
  • U vermoedt dat het account is gehackt en dat de herstelgegevens van de hoofdbeheerder niet meer legitiem zijn.

Als u de herstelgegevens van een hoofdbeheerder wilt verwijderen of wilt controleren of deze gegevens zijn gewijzigd door een hacker, logt u in bij het account als de hoofdbeheerder. Volg dan de stappen onder Een hersteltelefoonnummer of herstelmailadres instellen.

Wanneer herstel van hoofdgebruikersaccounts is uitgezet

Als hoofdgebruikers op de inlogpagina op Wachtwoord vergeten? klikken en u wachtwoordherstel voor hoofdgebruikers niet heeft aangezet, zien ze de melding dat ze contact moeten opnemen met hun beheerder. Geef informatie over hoe uw hoofdgebruikers contact kunnen opnemen met een andere hoofdgebruiker als ze niet kunnen inloggen op hun account.