Styr vilka andra användare som en användare kan hitta i katalogen

Som katalogadministratör kan du ställa in vilka användare som är synliga för andra användare i organisationen. När en användare är synlig för en annan användare är hans eller hennes kontaktinformation tillgänglig i sökfunktionen och e-postadressen autoslutförs i tjänster som Gmail och Drive.

Innan du börjar: Om du vill tillämpa inställningen på vissa användare placerar du deras konton i en organisationsenhet.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avKataloginställningar.
  3. Klicka på Inställningar för synlighet.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. I avsnittet Synlighet för katalog väljer du mellan följande alternativ:
    • Inga användare – användare kan inte hitta andra användare eller grupper. Autoslutförande och sökning använder enbart adresser i användarens kontakter.
    • Alla användare – användare kan hitta alla andra användare i organisationen, förutom användare som är dolda från katalogen. De kan hitta alla grupper som är synliga för organisationen.
    • Användare i en anpassad katalog – användare kan bara hitta användare i en anpassad katalog. De kan hitta alla grupper som är synliga för organisationen. Läs mer om hur du konfigurerar en anpassad katalog.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer