Inaktivera Meet-möten och samtal för organisationen

Viktigt: Om du inte är IT-administratör för organisationen fortsätter du till Starta eller schemalägga ett Google Meet-videomöte i stället.

Om du vill stänga av videosamtal inaktiverar du Google Meet. Om du inaktiverar Meet förhindrar du att personer i organisationen skapar Meet-videomöten och använder Meet i Gmail. De kan dock gå med i Meet-videomöten som har skapats av andra.

Om du stänger av Meet stängs även Samtal i Meet-konton av och användarna förlorar all data som är kopplad till dessa konton. Denna data kan inte återställas.

Stänga av Google Meet

Användarna kan inte skapa möten när tjänsten är inaktiverad, men de kan fortfarande gå med i möten som har skapats av andra. Så här förhindrar du att användarna skapar Meet-möten:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Meet.
  3. Klicka på Videoinställningar för Meet.
  4. Klicka på nedåtpilen bredvid Tjänststatus.
  5. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  6. Välj Av för alla.
  7. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Ändra inställningar om Meet-möten är inaktiverade

Om du har inaktiverat möten för organisationen kan du behöva ändra ytterligare inställningar beroende på hur du använder Meet.

Ta bort Meet-tillägget för Outlook

Om du har installerat Google Meet-tillägget för Microsoft Outlook måste du inaktivera eller ta bort tillägget. Mer information om hur du inaktiverar tillägget för Outlook finns i Microsoft-dokumentationen.

Stänga av konferenser för Jamboards

Om du använder Jamboard för möten inaktiverar du videokonferensfunktionen.

Ändra information om rumsresurs

Om du har lagt till information om konferenser i en rumsresurs uppdaterar du resursen så att den speglar det som är tillgängligt för användarna.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKatalogföljt avByggnader och resurser.
  3. Klicka på Hantera resurser.
  4. Klicka på en rumsresurs.
  5. Klicka på Detaljer eller Funktioner om du vill redigera informationen.
  6. Klicka på Spara.

Radera Looker Studio-rapporter

Om du har skapat Looker Studio-rapporter för konferensdata ska du radera dem. Mer information finns i Radera en rapport.

Ta bort godkända Meet-servrar

Om du har godkänt medieservrar för Meet kan du välja att ta bort dem. Mer information finns i Förbereda nätverket för Meet-möten.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.