Förbered supportteamet för Meet

Du och supportteamet ska ha följande kompetens för att kunna hjälpa användarna:
  • Veta hur man använder Google Meet.
  • Kunna felsöka problem med möten och mötesrum.
  • Förstå användarnas mötesaktivitet.
  • Veta vilken information som ska tillhandahållas vid kontakt med support för Google Workspace.

En del av informationen som ditt supportteam kan behöva är enbart tillgänglig för en administratör på Googles administratörskonsol. Du kan skapa anpassade administratörsroller och ge supportteamet åtkomst till den information de behöver. Mer information finns i Administratörsroller för företag.

Lär dig att använda Meet och spåra aktivitet

Lär dig att använda Google Meet

Du och ditt supportteam kan använda följande resurser för att lära er använda Meet.

Förstå användarnas mötesaktivitet

Som administratör kan du spåra organisationens mötesaktivitet med hjälp av granskningsloggen i Google Meet.

Du kan till exempel se när en användare startar ett möte, var de går med i möten och vem som deltagit i ett möte.

Mer information finns i granskningsloggen för Google Meet.

Ge support

Felsök problem med videomöten och mötesrum.

Använd kvalitetsverktyget i Meet när du vill felsöka organisationens Google Meet-möten i realtid och identifiera orsaken till kvalitetsproblem.

Du kan till exempel se en översikt över mötesstatistik, hitta och felsöka möten, visa nätverksstatistik (jitter, paketförlust och belastning) eller visa systemstatistik (CPU).

Mer information finns i Spåra möteskvalitet och statistik.

Uppge information när du kontaktar support

Be ditt supportteam göra följande innan du kontaktar support för Google Workspace:

• Beskriva problemet
  • Samla information om klientens maskin- och programvara
  • Samla in användar- och mötesinformation
  • Verifiera klient- och nätverkskonfigurationerna
  • Få åtkomst till klientloggar i Meet

Mer information finns i Felsöka Meet.