Uw supportteam voorbereiden voor Meet

U moet het volgende doen om te zorgen dat u en uw supportteam gebruikers kunnen helpen:
  • Weten hoe u Google Meet gebruikt.
  • Problemen met vergaderingen en vergaderruimtes kunnen oplossen.
  • Inzicht hebben in de vergaderactiviteiten van uw gebruikers.
  • Weten welke informatie u moet opgeven als u contact opneemt met Google Workspace-support.

Een deel van de informatie die uw supportteam nodig heeft, is alleen toegankelijk voor beheerders in de Google Beheerdersconsole. U kunt aangepaste beheerdersrollen maken om de leden van uw supportteam toegang te geven tot de informatie die ze nodig hebben. Zie Beheerdersrollen voor bedrijven voor meer informatie.

Meet leren gebruiken en activiteiten controleren

Google Meet leren gebruiken

U en uw supportteam kunnen de volgende bronnen bekijken om Meet te leren gebruiken.

Inzicht in de vergaderactiviteiten van uw gebruikers.

Als beheerder kunt u vergaderactiviteiten in uw organisatie bekijken in het controlelogboek van Google Meet.

U kunt bijvoorbeeld zien wanneer gebruikers een vergadering zijn gestart, op wat voor apparaten ze hebben deelgenomen aan vergaderingen en wie er heeft deelgenomen aan een vergadering.

Zie Google Meet-controlelogboek voor meer informatie.

Support geven

Problemen met vergaderingen en vergaderruimtes oplossen

Gebruik de Meet-kwaliteitstool om in realtime de oorzaak van problemen met de Google Meet-videovergaderingen van uw organisatie te vinden en op te lossen.

U kunt bijvoorbeeld een overzicht van vergaderstatistieken bekijken, vergaderingen zoeken, fouten in vergaderingen opsporen, en netwerkstatistieken (ruis, pakketverlies en netwerkbelasting) en systeemstatistieken (CPU-statistieken) bekijken.

Zie Kwaliteit en statistieken van vergaderingen bijhouden voor meer informatie.

Informatie opgeven als u contact opneemt met support

Voordat u contact opneemt met Google Workspace-support moet uw supportteam het volgende doen:

• Het probleem beschrijven.
  • Hardware- en softwaregegevens van de client verzamelen.
  • Gegevens van de gebruikers en vergaderingen verzamelen.
  • De client- en netwerkinstellingen controleren.
  • Toegang krijgen tot de Meet-clientlogboeken.

Zie Problemen met Meet oplossen voor meer informatie.