Lös vanliga problem med gruppinställningar

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

Om du eller dina gruppmedlemmar inte kan utföra någon av de vanliga åtgärderna som beskrivs här, följ stegen för ditt problem.

Det går inte att hantera gruppmedlemmar

Om du är gruppansvarig eller gruppägare och du inte kan lägga till, ta bort, blockera, ändra eller godkänna medlemmar ska du följa de här stegen för att se till att inställningarna för Vem kan hantera medlemsbehörighet är korrekta.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningarföljt avMedlemsmoderering till vänster.
  4. Under Vem kan hantera medlemmar kontrollerar du att Ägare och Ansvariga är markerade.
  5. Klicka på Spara ändringar.

Det går inte att hantera inlägg

Om du är gruppansvarig eller gruppägare och du inte kan radera inlägg eller godkänna meddelanden följer du de här stegen för att se till att du har behörigheten Vem kan moderera innehåll.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningarföljt avInläggspolicy.
  4. Under Vem kan moderera innehåll kontrollerar du att Ägare och Ansvariga är markerade.
  5. Klicka på Spara ändringar.

Medlemmar kan inte ta eller tilldela konversationer

Funktionen för att ta och tilldela konversationer finns endast för grupper med Gemensam inkorg. Även om dina användare kan moderera metadata kan de inte ta eller tilldela konversationer med någon annan grupptyp utom för Gemensam inkorg. Så här ändrar du en grupp till en Gemensam inkorg:

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningar följt av Allmänt till vänster.
  4. Under Aktivera ytterligare funktioner i Google Grupper väljer du Gemensam inkorg.
  5. Klicka på Spara ändringar.

Du kan även ändra en grupp till en gemensam inkorg med hjälp av Groups API-inställningarna. Ställ in följande egenskap till sannenableCollaborativeInbox.

Andra kan inte få åtkomst till min grupp ens med en länk

Om andra inte kan få åtkomst till din grupp eller om din grupp inte visas i sökresultaten, kontrollerar du inställningarna för gruppens synlighet. Den här inställningen styr gruppens synlighet, oavsett synlighet för enskilda konversationer eller vem som kan eller inte kan gå med i gruppen.

Om du är administratör kan du ställa in synlighetsinställningar för alla organisationens grupper i administratörskonsolen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGroups for Business.
  3. Klicka på Delningsinställningar.
  4. Under Åtkomst till grupper utanför denna organisation väljer du Offentligt på internet.
  5. Klicka på Spara.

Om du är gruppägare eller ansvarig kan du ange synligheten för gruppen i Google Grupper. Om du är inloggad på ett jobb- eller skolkonto kan alternativen du ser beror på vilka inställningar administratören har angett för alla grupper.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningar följt av Allmänt till vänster.
  4. Under Vem kan se gruppen anger du önskad synlighet för gruppen.
  5. Klicka på Spara ändringar.

Personer utanför organisationen kan inte skicka e-post till min grupp

Om externa användare inte kan skicka e-post till din grupp kontrollerar du att inställningarna tillåter externa e-postmeddelanden.

Om du är administratör kan du ställa in alternativet att tillåta externa e-postmeddelanden för alla organisationens grupper i administratörskonsolen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGroups for Business.
  3. Klicka på Delningsinställningar.
  4. Markera rutan Gruppägare kan tillåta inkommande e-post från användare utanför organisationen.
  5. Klicka på Spara.

Om du är gruppägare eller ansvarig kan du tillåta externa e-postmeddelanden till gruppen i Google Grupper. Om du är inloggad på ett jobb- eller skolkonto kan alternativen du ser beror på vilka inställningar administratören har angett för alla grupper.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningar följt av Allmänt till vänster.
  4. Kontrollera att Alla på webben är markerat under Vem kan göra inlägg.
  5. Klicka på Spara ändringar.

E-postsidfoten för min grupp ser fel ut

Om den inte ändras innehåller e-postsidfötter anvisningar om att avsluta prenumerationen på gruppen, en länk till meddelandets webbadress och eventuella anpassade texter som läggs till av en ansvarig eller ägare. Så här ändrar du gruppens sidfot:

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Inställningar följt av E-postalternativ.
  4. Markera en eller båda rutorna i avsnittet E-postsidfot:
    • Inkludera standardsidfoten för Grupper lägger till standardtexten i sidfoten för varje e-postmeddelande i gruppen.
    • Inkludera en anpassad sidfot lägger till texten du anger i sidfoten för varje e-postmeddelande i gruppen.
  5. Klicka på Spara ändringar.

Den ursprungliga avsändaren visas inte i meddelandet som skickas till gruppen

Detta kan hända om du väljer Gruppadress som Standardavsändare i en grupps inställningar i groups.google.com.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningarföljt avInläggspolicy.
  4. Om Standardavsändaren är Gruppadress:
    1. Ändra det till Skribentens adress.
    2. Klicka på Spara ändringar.
  5. Om Standardavsändaren är Skribentens adress:
    1. Ändra den till Gruppadressföljt av klicka på Spara ändringar.
    2. Ändra tillbaka Standardavsändare till Författarens adress.
    3. Klicka på Spara ändringar.

Relaterade ämnen