Veelvoorkomende problemen met groepsinstellingen oplossen

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Als u of uw groepsleden een van de veelvoorkomende taken die hier worden beschreven, niet kunnen uitvoeren, volgt u de stappen voor het betreffende probleem.

Ik kan geen groepsleden beheren

Als u beheerder of eigenaar van een groep bent en u geen leden kunt toevoegen, verwijderen, uitsluiten, wijzigen of goedkeuren, volgt u deze stappen om ervoor te zorgen dat uw instellingen voor het recht 'Wie kan leden beheren' correct zijn.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik aan de linkerkant op Groepsinstellingen and then Moderatie van leden.
  4. Zorg ervoor dat Eigenaren en Beheerders zijn geselecteerd onder Wie kan leden beheren.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Ik kan geen posts beheren

Als u beheerder of eigenaar van een groep bent en u geen posts kunt verwijderen of berichten kunt goedkeuren, volgt u deze stappen om ervoor te zorgen dat u over het recht 'Wie kan content modereren' beschikt.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik aan de linkerkant op Groepsinstellingenand thenBeleid voor posts.
  4. Zorg ervoor dat Eigenaren en Beheerders zijn geselecteerd onder Wie kan content modereren.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Leden kunnen geen gesprekken aan zichzelf of anderen toewijzen

De functie waarmee leden gesprekken aan zichzelf en anderen kunnen toewijzen, zijn alleen beschikbaar voor groepen met een gezamenlijke inbox. Zelfs als uw gebruikers metadata kunnen modereren, kunnen ze geen gesprekken aan zichzelf of anderen toewijzen voor een andere typen groepen dan groepen met een gezamenlijke inbox. Als u een groep wilt veranderen in een groep met een gezamenlijke inbox, doet u het volgende:

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingenand thenAlgemeen.
  4. Selecteer Gezamenlijke inbox onder Aanvullende Google Groepen-functies inschakelen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

U kunt het groepstype ook wijzigen in 'Gezamenlijke inbox' via de instellingen voor de Groups API. Stel de volgende eigenschap in op trueenableCollaborativeInbox.

Mensen hebben geen toegang tot mijn groep, zelfs niet met de link

Als mensen geen toegang hebben tot uw groep of als uw groep niet wordt weergegeven in de zoekresultaten, controleert u de zichtbaarheidsinstellingen van de groep. Hiermee wordt de zichtbaarheid van de groep bepaald, ongeacht de zichtbaarheid van afzonderlijke gesprekken of wie wel of niet kan deelnemen aan de groep.

Als u beheerder bent, kunt u de zichtbaarheidsinstellingen voor alle groepen van uw organisatie instellen in de Beheerdersconsole.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Groepen voor bedrijven.
  3. Klik op Instellingen voor delen.
  4. Selecteer onder Toegang tot groepen van buiten deze organisatie de optie Openbaar op internet.
  5. Klik op Opslaan.

Als u eigenaar of beheerder van een groep bent, kunt u de zichtbaarheid van de groep instellen in Google Groepen. Als u op een werk- of schoolaccount bent ingelogd, zijn de opties die u te zien krijgt afhankelijk van de instellingen die zijn ingesteld door de beheerder voor alle groepen.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingenand thenAlgemeen.
  4. Stel de gewenste zichtbaarheid voor uw groep in onder Wie kan de groep zien.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Mensen buiten mijn organisatie kunnen geen e-mails naar mijn groep sturen

Als externe gebruikers geen e-mails naar uw groep kunnen sturen, moet u controleren of externe e-mails wel zijn toegestaan volgens uw instellingen.

Als u beheerder bent, kunt u in de Beheerdersconsole de optie instellen om externe e-mails toe te staan voor alle groepen in uw organisatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Groepen voor bedrijven.
  3. Klik op Instellingen voor delen.
  4. Vink het selectievakje voor Groepseigenaren kunnen ontvangen e-mails van buiten deze organisatie toestaan aan.
  5. Klik op Opslaan.

Als u eigenaar of beheerder van een groep bent, kunt u externe e-mails aan de groep in Google Groepen toestaan. Als u op een werk- of schoolaccount bent ingelogd, zijn de opties die u te zien krijgt afhankelijk van de instellingen die zijn ingesteld door de beheerder voor alle groepen.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingenand thenAlgemeen.
  4. Zorg ervoor dat Iedereen op internet is geselecteerd onder Wie mag posten.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

De voettekst van mijn groep ziet er verkeerd uit

Tenzij u dit heeft gewijzigd, bevatten e-mailvoetteksten instructies om u af te melden bij de groep, een link naar de bericht-URL en eventuele aangepaste tekst die door een beheerder of eigenaar is toegevoegd. Ga als volgt te werk om de voettekst van uw groep te wijzigen:

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik op Instellingenand then E-mailopties.
  4. Vink in het gedeelte E-mailvoettekst een van de vakjes of beide vakjes aan:
    • Met Standaardvoettekst van Groepen toevoegen wordt de standaardtekst toegevoegd aan de voettekst van elke groepsmail.
    • Met Aangepaste voettekst toevoegen wordt de tekst die u opgeeft, toegevoegd aan de voettekst van elke groepsmail.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Oorspronkelijke afzender wordt niet getoond in bericht dat naar groep wordt gestuurd

Dit kan gebeuren als u Groepsadres selecteert als Standaardafzender in de instellingen van een groep op groups.google.com.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik aan de linkerkant op Groepsinstellingenand thenBeleid voor posts.
  4. Als Standaard afzender Groepsadres is:
    1. Wijzig dit in Adres van auteur.
    2. Klik op Wijzigingen opslaan.
  5. Als Standaardafzender Adres van auteur is:
    1. Wijzig dit in Groepsadresand thenklik op Wijzigingen opslaan.
    2. Wijzig Standaard afzender weer in Adres van auteur.
    3. Klik op Wijzigingen opslaan.