Automatische updates voor Windows 10- of 11-apparaten beheren

Deze functies worden ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als beheerder kunt u bepalen hoe en wanneer de Microsoft Windows 10- of 11-apparaten van uw organisatie beveiligingsupdates en andere belangrijke downloads ontvangen via de automatische updateservice van Windows.

Automatische updates voor Windows 10- of 11-apparaten configureren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenWindows.
  3. Klik op Instellingen voor Windows Update.
  4. (Optioneel) Als u de instelling wilt toepassen op een afdeling of team, selecteert u aan de zijkant een organisatie-eenheid. Laat me zien hoe dit moet
  5. Selecteer onder Windows Update de optie Aangezet in de lijst met items.
  6. Configureer de onderstaande opties.
    • Updates voor Microsoft-apps accepteren: Als u dit vakje aanvinkt, scannen apparaten op app-updates via Microsoft Update.
    • Gedrag van automatische updates: Kies een optie:
      • Een melding sturen voor het downloaden: Met deze optie worden gebruikers op de hoogte gesteld als er updates zijn die gelden voor het apparaat en die kunnen worden gedownload. Gebruikers kunnen de updates downloaden en installeren via het configuratiescherm van Windows Update.
      • Automatisch installeren en een melding sturen voor het opnieuw opstarten: Updates worden automatisch gedownload op netwerken zonder datalimiet en worden tijdens 'Automatisch onderhoud' geïnstalleerd, wanneer het apparaat niet in gebruik is en niet op de batterijlading werkt. Als updates 2 dagen lang niet automatisch kunnen worden geïnstalleerd via 'Automatisch onderhoud', installeert Windows Update ze meteen. Als het apparaat tijdens de installatie opnieuw moet worden opgestart, wordt de gebruiker gevraagd hiervoor een tijdstip in te stellen. De gebruiker heeft 7 dagen de tijd om het opnieuw opstarten van het apparaat te plannen, daarna wordt het afgedwongen. Als u de gebruiker toestaat deze tijd te plannen, is er minder risico op onbedoeld gegevensverlies door apps die niet goed worden afgesloten bij het opnieuw opstarten.
      • Automatisch installeren en opnieuw opstarten: Updates worden automatisch gedownload op netwerken zonder datalimiet en worden tijdens 'Automatisch onderhoud' geïnstalleerd, wanneer het apparaat niet in gebruik is en niet op de batterijlading werkt. Als updates 2 dagen lang niet automatisch kunnen worden geïnstalleerd via 'Automatisch onderhoud', installeert Windows Update ze meteen. Als het apparaat opnieuw moet worden opgestart, gebeurt dit automatisch wanneer het apparaat niet actief wordt gebruikt. Dit is het standaardgedrag voor onbeheerde apparaten. Apparaten worden snel geüpdatet, maar er is meer risico op onbedoeld gegevensverlies door apps die niet goed worden afgesloten bij het opnieuw opstarten.
      • Automatisch installeren en opnieuw opstarten afdwingen: Updates worden automatisch gedownload op netwerken zonder datalimiet en worden tijdens 'Automatisch onderhoud' geïnstalleerd, wanneer het apparaat niet in gebruik is en niet op de batterijlading werkt. Als updates 2 dagen lang niet automatisch kunnen worden geïnstalleerd via 'Automatisch onderhoud', installeert Windows Update ze meteen. Als het apparaat opnieuw moet worden opgestart, gebeurt dit automatisch wanneer het apparaat niet actief wordt gebruikt. Met deze instelling wordt ook het configuratiescherm voor gebruikers ingesteld op alleen-lezen.
    • Actieve uren: Beheer een periode van uren waarin apparaten niet opnieuw opstarten om updates uit te voeren. Deze periode moet tussen de 8 en 18 uur liggen.
    • Updates accepteren via WSUS-server in plaats van Microsoft Update: Geef op of het apparaat Microsoft Update, Windows Server Update Services (WSUS) of de Microsoft Store moet gebruiken.
    • Frequentie van automatische updates: Hiermee geeft u het aantal uren op dat Windows moet wachten voordat wordt gecontroleerd op beschikbare updates.
    • Kwaliteitsupdates krijgen: Voor kwaliteitsupdates geeft u met dit beleid op hoeveel dagen er mag worden gewacht voordat het apparaat buiten actieve uren opnieuw wordt opgestart.
  7. Klik op Opslaan. U kunt ook op Overschrijven klikken voor een organisatie-eenheid.

Als u de overgenomen waarde later wilt herstellen, klikt u op Overnemen.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Automatische updates voor Windows 10- of 11-apparaten uitzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenWindows.
  3. Klik op Instellingen voor Windows Update.
  4. (Optioneel) Als u de instelling wilt toepassen op een afdeling of team, selecteert u aan de zijkant een organisatie-eenheid. Laat me zien hoe dit moet
  5. Selecteer onder Windows Update de optie Uitgezet in de lijst met items.
  6. Klik op Opslaan. U kunt ook op Overschrijven klikken voor een organisatie-eenheid.

Als u de overgenomen waarde later wilt herstellen, klikt u op Overnemen.

De instelling 'Niet geconfigureerd' gebruiken voor Windows Updates

Als u Niet geconfigureerd selecteert onder Windows Update, worden alle Windows Update-instellingen van het apparaat verwijderd en worden de vorige instellingen teruggezet.