Alternativ för hantering av skräppost

Vi rekommenderar att användare i din organisation använder Gmail för att granska och hantera skräppostmeddelanden som de får.

Hantera skräppost med Gmail

Vi rekommenderar att användare i din organisation hanterar skräppost med någon av dessa Gmail-appar:

• Gmail Android
  • Gmail för iPad och iPhone
  • Webbversionen av Gmail

I dessa appar kan du identifiera och markera meddelanden i inkorgen som skräppost. När du gör det lär sig Gmail att markera liknande meddelanden som skräppost. Du kan även identifiera meddelanden som markerats som skräppost av misstag och flytta meddelanden till inkorgen. Då lär sig Gmail att liknande meddelanden är giltiga.

Så här låter du användarna hantera skräppost med webb- och mobilappar för Gmail:

• I Googles administratörskonsol raderar du alla inställningar för postlådor utanför Gmail så att användarna kan öppna webb- och mobilappar för Gmail. Du hittar den här inställningen i Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avDirigering.
  • Inaktivera eventuella inställningar för e-postleverans som dirigerar e-post till en extern e-postserver. Läs mer om e-postdirigering och leveransinställningar.
  • Tala om för användare i organisationen att de ska hantera skräppost med Gmail.

Läs mer om vad administratörer kan göra när Gmail felaktigt markerar en del eller all inkommande e-post från externa avsändare som skräppost.

Hantera skräppost på andra sätt

Vi rekommenderar att du hanterar skräppost med Gmail, men någon av följande metoder kanske passar din organisation bättre. Dessa metoder är endast avsedda för administratörer.

Omdirigera all e-post till en äldre e-postserver

Omdirigera alla meddelanden till en äldre e-postserver i omdirigeringsinställningarna. Skräppost identifieras av den äldre servern och användarna kan visa och hantera skräppost i den gamla e-postappen. Läs mer om e-postdirigering och leveransinställningar.

Du kan förbättra identifieringen av skräppost genom att aktivera skräppost- och nätfiskehuvuden i omdirigeringsreglerna för Gmail.Om den här inställningen är inaktiverad kan den äldre e-postservern missa en del skräppostmeddelanden.

Läs mer om hur du lägger till skräpposthuvuden i omdirigeringsreglerna.

Meddelandemoderering i Grupper

Aktivera meddelandemoderering i Grupper så att angivna medlemmar kan granska möjlig skräppost innan den levereras till användarnas inkorgar. Moderatorer får med jämna mellanrum rapporter med skräppost från modereringskön.

Skicka meddelanden till granskning i karantän

Placera möjlig skräppost som skickas till och från organisationen i karantän så att meddelandena kan granskas före leverans. Meddelanden skickas till administratörskarantänen och administratören bestämmer sedan vad som ska ske med varje meddelande.