Kom igång: Voice-konfigurationsguide för administratörer

Lägga till Voice-platser

I Google Workspace måste du konfigurera organisationens platsinformation innan du tilldelar nummer till användare eller porterar nummer till Google Voice. Voice behöver adressen för nödsamtal till ditt huvudkontor i varje land/region där du använder Voice.

Du är på steg 2 av 8

Lägg till primära eller sekundära platser

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voiceföljt avTjänsthantering.
  3. Klicka på Platser.
  4. Högst upp klickar du på Lägg till en plats.

Obs! Om organisationen har fler än en plats i ett land/område anger du huvudkontor först. Den första platsen du ställer in blir din primära plats i landet/regionen.

5. I fältet Platsnamn anger du ett namn som identifierar organisationen eller Voice-platsen för organisationen.
  6. I fältet Land/region klickar du på nedåtpil Nedåtpil och väljer din plats från listan.
  7. I fältet Gatuadress anger du gatunamnet för tjänsten.
  8. I fältet Gatuadress, rad 2 anger du gatunumret för tjänsten eller namnet på byggnaden.
  9. I fältet Postnummer anger du postnumret.
  10. I fältet Ort anger du orten för platsen.
  11. I fältet Adressrad 1 för din företagsinformation anger du adress för nödsamtal till organisationens huvudkontor i det här landet/området.
  12. Beroende på land eller region för din plats kan du behöva ange organisationens momsregistreringsnummer, registrerade företagsnamn eller organisationsnummer.

Organisationsnumret är det nummer som används för fakturering av den aktuella operatören. Det registrerade företagsnamnet är det namn som är registrerat hos den lokala skattemyndigheten (inte nödvändigtvis ditt Google Workspace-kontonamn). Om det registrerade företagsnamnet är fel kan du kanske inte portera nummer till Voice. Mer information finns i Fylla i landsspecifika fält.

13. Klicka på Spara.

Redigera eller radera platser

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voiceföljt avTjänsthantering.
  3. Klicka på Platser.
  4. Håll muspekaren över platsen du vill ändra och klicka på RedigeraRedigera.
  5. Gör eventuella ändringar och klicka på Uppdatera.

Där Voice använder den primära adressen för nödsamtal

Voice behöver organisationens primära adress för nödsamtal för att hantera ditt Voice-konto, inklusive licensiering och fakturering. Voice använder också denna adress för nödsamtal för fasta telefoner som du ställer in.

Fyll i landsspecifika fält

Beroende på var du bor eller vilken region du befinner dig i kan du behöva ange ytterligare information.

Tyskland
Fält Beskrivning
Registrerat företagsnamn  Företagsnamnet som har registrerats hos den lokala skattemyndigheten (inte nödvändigtvis namnet på ditt Google Workspace-företagskonto). Du kanske inte kan portera ut nummer om ditt företagsnamn är felaktigt.
Registreringsdokument för företag Ett kommersiellt företagsdokument eller företagsregistreringsdokument. Den måste vara i PDF-format, under 25 MB och inkludera orten som du vill tilldela lokala nummer till. Du måste ladda upp ett separat företagsregistreringsdokument för varje ort du vill tilldela nummer till.
Portugal
Fält Beskrivning
Skatte-id Organisationens momsregistreringsnummer

Registrerat företagsnamn

Företagsnamnet som har registrerats hos den lokala skattemyndigheten (inte nödvändigtvis namnet på ditt Google Workspace-företagskonto). Du kanske inte kan portera ut nummer om ditt företagsnamn är felaktigt.
Spanien
Fält Beskrivning
Skatte-id Organisationens momsregistreringsnummer
Sverige (tillgängligt för nummer i Stockholm, Malmö och Göteborg)
Fält Beskrivning
Skatte-id Organisationens momsregistreringsnummer

Registrerat företagsnamn

Företagsnamnet som har registrerats hos den lokala skattemyndigheten (inte nödvändigtvis namnet på ditt Google Workspace-företagskonto). Du kanske inte kan portera ut nummer om ditt företagsnamn är felaktigt.
Organisationsnummer Ditt organisationsnummer som används för fakturering av den aktuella operatören

Nästa steg