Kom igång: Voice-konfigurationsguide för administratörer

Lägga till Voice-platser

Innan du tilldelar nummer till användare eller portnummer till Google Voice för Google Workspace måste du ange organisationens platsinformation. Voice behöver adressen för nödsamtal till ditt huvudkontor i varje land/region där du använder Voice för licensiering och fakturering.

Den första platsen du ställer in blir din primära plats i landet/regionen. I vissa regioner kräver lagen att Google tillhandahåller din adress för nödsamtal när Voice konfigureras. Detta krav gäller utöver reglerna för fakturering och licensiering. Den primära platsen måste vara en företagsadress och inte en bostadsadress. Om din bostad är en arbetsplats (om du till exempel arbetar hemifrån) kan du behöva skicka in bevis baserat på regionen. Om du inte gör det kan du förlora åtkomsten till ditt Voice-nummer.

Lägga till primära eller sekundära platser

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Platser till vänster.
  4. Högst upp klickar du på Lägg till en plats.

Obs! Om organisationen har fler än en plats i ett land/område anger du huvudkontor först. Den första platsen du ställer in blir din primära plats i landet/regionen.

5. Ange ett platsnamn och välj ett land eller en region.
  6. Ange eller välj resten av adressuppgifterna.
  7. Beroende på var du bor eller vilken region du befinner dig i kan du behöva ange ytterligare information. Mer information finns i Fyll i landsspecifika fält (nedan).
  8. Klicka på Spara.

Redigera eller radera platser

Obs! Det går att redigera primära platser, men inte att radera dem.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Platser.
  4. Peka på en plats och klicka på Redigera plats.
  5. Klicka på Redigera eller Ta bort.
  6. (Valfritt) Beroende på var du bor eller vilken region du befinner dig i kan du behöva ange ytterligare information. Mer information finns i Fyll i landsspecifika fält (nedan).
  7. Gör önskade ändringar och klicka på Uppdatera, eller klicka på Ta bort för att bekräfta borttagningen.

Fyll i landsspecifika fält

Beroende på var du bor eller vilken region du befinner dig i kan du behöva ange ytterligare information.

Belgien
Fält Beskrivning
Skatte-id Organisationens momsregistreringsnummer
Registrerat företagsnamn Företagsnamnet som har registrerats hos den lokala skattemyndigheten (inte nödvändigtvis namnet på ditt Google Workspace-företagskonto). Du kanske inte kan portera nummer om ditt företagsnamn är felaktigt. En fördröjning på några veckor kan uppstå medan nummer tilldelas.
Tyskland
Fält Beskrivning
Registrerat företagsnamn Företagsnamnet som har registrerats hos den lokala skattemyndigheten (inte nödvändigtvis namnet på ditt Google Workspace-företagskonto). Du kanske inte kan portera ut nummer om ditt företagsnamn är felaktigt.
Registreringsdokument för företag

Ett kommersiellt företagsdokument eller företagsregistreringsdokument. Den måste vara i PDF-format, under 25 MB och inkludera orten som du vill tilldela lokala nummer till. Du måste ladda upp ett separat företagsregistreringsdokument för varje ort du vill tilldela nummer till.

Frilansare kan använda något av följande dokument som bevis på företagsverksamhet:

• Frilansare inom reglerade yrken behöver ett intyg från yrkesorganisation.
  • Bekräftelse från en skatterådgivare, inklusive företagets adress, om att inkomsten erhållits från egenföretagande.
  • Bekräftelsedokument från den lokala skattemyndigheten om registrering eller påbörjande av frilansverksamhet, till exempel en bekräftelse på ett momsregistreringsnummer (numret ska inte visas) eller ett meddelande om inkomst från egenföretagande (omsättningen ska inte visas).
  • Frilansvisum.
Italien
Fält Beskrivning
Skatte-id Organisationens momsregistreringsnummer
Portugal
Fält Beskrivning
Skatte-id Organisationens momsregistreringsnummer

Registrerat företagsnamn

Företagsnamnet som har registrerats hos den lokala skattemyndigheten (inte nödvändigtvis namnet på ditt Google Workspace-företagskonto). Du kanske inte kan portera nummer om ditt företagsnamn är felaktigt. En fördröjning på några veckor kan uppstå medan nummer tilldelas.
Spanien
Fält Beskrivning
Skatte-id Organisationens momsregistreringsnummer
Sverige (tillgängligt för nummer i Stockholm, Malmö och Göteborg)
Fält Beskrivning
Organisationsnummer Ditt organisationsnummer som används för fakturering av den aktuella tjänsteleverantören

Registrerat företagsnamn

Företagsnamnet som har registrerats hos den lokala skattemyndigheten (inte nödvändigtvis namnet på ditt Google Workspace-företagskonto). Du kanske inte kan portera ut nummer om ditt företagsnamn är felaktigt.

Relaterade ämnen