Kom igång: Voice-konfigurationsguide för administratörer

Lägga till Voice-platser

Innan du tilldelar nummer till användare eller porterar nummer till Google Voice måste du ställa in platsinformation för organisationen. Voice behöver adressen för nödsamtal till ditt huvudkontor i varje land/region där du använder Voice.

Du är på steg 2 av 8

Lägg till primära eller sekundära platser

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Apparföljt avG Suiteföljt avGoogle Voiceföljt avTjänsthantering från administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Platser.
  4. Längst upp till höger klickar du på Lägg till tjänster.

Obs! Om organisationen har fler än en plats i ett land/område anger du huvudkontor först. Den första platsen du ställer in blir din primära plats i landet/regionen.

5. I fältet Land/region klickar du på nedåtpil Nedåtpil och väljer din plats från listan.
  6. I Platsnamn anger du ett namn som identifierar organisationen.
  7. I fältet Adress för nödsamtal anger du adressen för nödsamtal till organisationens huvudkontor i landet/regionen. Voice validerar adressen.
  8. I fältet Primär adress för nödsamtal:

Du kan inte ändra det som visas i det här fältet.

• Om den här platsen är den första platsen som du har ställt in för ett land/område, visar fältet Den här platsen.
    • Om den här platsen inte är den första platsen du har ställt in för det här landet/området, visar fältet din primära plats.
  9. I fältet Person-/organisationsnummer anger du organisationens momsregistreringsnummer.
  10. Klicka på Spara.

Redigera eller radera platser

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Apparföljt avG Suiteföljt avGoogle Voiceföljt avTjänsthantering från administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Platser.
  4. Håll muspekaren över platsen du vill ändra och klicka på Redigera Redigera.
    • Klicka på Redigera om du vill ändra adress eller namn.
    • Klicka på Radera om du vill radera en sekundär adress. Du kan inte ta bort en primär adress.
  5. Klicka på Uppdatera.

Där Voice använder den primära adressen för nödsamtal

Voice behöver organisationens primära adress för nödsamtal för att hantera ditt Voice-konto, inklusive licensiering och fakturering. Voice använder också denna adress för nödsamtal för fasta telefoner som du ställer in.

Nästa steg