Opties voor extern chatten en chat in ruimtes beheren

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders. Als u een gebruiker bent, gaat u naar Aan de slag met Google Chat.

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus, Enterprise Essentials Plus, Nonprofits, G Suite Business. Versies vergelijken

U kunt bepalen hoe gebruikers chatten met mensen buiten uw organisatie. Als u gebruikers toestaat extern te chatten, kunt u ook instellen dat ze ruimtes met mensen buiten uw organisatie kunnen maken en eraan kunnen deelnemen.

Extern chatten instellen

Voordat u begint: Bekijk meer informatie over chatten met externe gebruikers.

Set up external chat

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Chat.
  3. Klik op Instellingen voor externe chats.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Selecteer bij Gebruikers toestaan berichten te sturen buiten uw organisatie de optie Aan of Uit:
    • Aan: Gebruikers in uw organisatie kunnen berichten van buiten uw organisatie sturen en krijgen.
      (Optioneel) Vink het vakje aan voor Alleen toestaan voor domeinen op de toelatingslijst om deelnemers te beperken tot vertrouwde domeinen.
    • Uit: Sta gebruikers niet toe berichten te sturen buiten uw organisatie.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Externe ruimtes aan- of uitzetten

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus, G Suite Business en Essentials. Versies vergelijken

U kunt ook bepalen of gebruikers binnen uw organisatie ruimtes met externe gebruikers kunnen maken of eraan kunnen deelnemen. Gebruikers voor wie deze instelling aanstaat of die een versie gebruiken waarin externe ruimtes niet worden ondersteund, kunnen deze ruimtes niet maken, maar ze kunnen wel deelnemen aan bestaande ruimtes met externe gebruikers.

Voordat u begint: De instelling Externe ruimtes geldt alleen als Extern chatten aanstaat (zie het gedeelte hierboven). Anders kunnen gebruikers geen externe ruimtes binnen of buiten uw organisatie maken of eraan deelnemen, zelfs niet als Externe ruimtes aanstaat.

Turn external spaces on or off

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Chat.
  3. Klik op Externe ruimtes.
    Deze instelling geldt voor de hele organisatie.
  4. Selecteer bij Gebruikers toestaan ruimtes met mensen buiten hun organisatie te maken en eraan deel te nemen de optie Aan of Uit:
    • Aan: Gebruikers in uw organisatie kunnen externe ruimtes binnen uw organisatie maken en eraan deelnemen.
      (Optioneel) Vink het vakje aan voor Gebruikers alleen toestaan mensen uit domeinen op de toelatingslijst toe te voegen als u externe deelnemers wilt beperken tot vertrouwde domeinen. Als u alleen domeinen op de toelatingslijst toestaat bij Extern chatten (zoals in het vorige gedeelte staat), moet u dit vakje ook aanvinken voor ruimtes. Anders kunnen uw gebruikers geen externe ruimtes maken.
    • Uit: Gebruikers kunnen geen ruimtes in uw organisatie met externe gebruikers maken of eraan deelnemen. Gebruikers kunnen nog steeds deelnemen aan externe ruimtes buiten uw organisatie als Extern chatten aanstaat (zie het vorige gedeelte).
  5. Klik op Opslaan.