Data som omfattas av policyn för dataregioner

Versioner som stöds för den här funktionen: Enterprise; Education Standard och Plus; G Suite Business.  Jämför utgåvor

Som administratör kan du välja att lagra data på en viss geografisk plats (antingen i USA eller Europa) genom att använda en policy för dataregioner.

Vilka tjänster och vilken data omfattas av policyn för dataregioner?

Primär data

Policyer för dataregioner täcker primär data i vila (inklusive säkerhetskopior) för dessa tjänster i Google Workspace:

Google Workspace-tjänst Data som omfattas
Kalender Händelsetitlar, beskrivningar, datum, tider, frekvenser, inbjudna användare och platser
Drive Allt innehåll laddas upp till Drive – inklusive fil, text, inbäddade bilder, inbäddade ritningar, tillhörande kommentarer från användare
Formulär Text, inbäddade bilder, svar
Gmail Ämnen, text, bilagor, avsändare, mottagare av meddelanden
Google Dokument, Kalkylark, Presentationer Filtext, inbäddade bilder, inbäddade ritningar och tillhörande kommentarer från slutanvändare
Google Chat Meddelanden, bilagor
Google Keep Notera text och titel, bilder, ritningar och ljudinspelningar
Google Meet Ljudinspelningar i Drive. Meet-meddelanden läggs till på Drive om samtalet spelas in.
Nya Sites Text, inbäddade bilder, inbäddad webbplatsinformation, inbäddad HTML/CSS/JavaScript
Arkiv Exporter

För inställningar av dataregioner har Essentials-utgåvan enbart stöd för Drive, Dokument, Kalkylark, Presentationer och Arkiv.

Säkerhetskopior

Google Workspace lagrar säkerhetskopior av primär data för katastrofåterställning och kontinuitet i verksamheten. I sällsynta fall använder Google Workspace säkerhetskopior för att återställa data och upprätthålla hög tillförlitlighet.

Dessa säkerhetskopior är inte tillgängliga för återställning av data på kundbegäran. Säkerhetskopieringar löper ut (skrivs över) enligt definierade tidslinjer.

Index

I många tjänster i Google Workspace skapas användarindex baserat på information på deras konton, liksom ett index i ett bibliotek, som innehåller information om alla böcker som finns i biblioteket. Detta index används för att visa sökfrågor för användare i dessa Google Workspace-tjänster. Användarindex per dataregion omfattar:

• Gmail
  • Kalender
  • Drive (enbart dataregionen USA)
  • Dokument, Kalkylark och Presentationer (enbart dataregionen USA)

Dessa regioner kan du välja mellan

Bland alternativen för regioner finns ingen inställning, USA eller Europa.

Detta gäller för andra tjänster och datatyper

För närvarande går det inte att tillämpa policyn för dataregioner för kunddata eller datatyper (till exempel loggar eller cachelagrat innehåll).

Policyer för dataregioner är inte tillgängliga för utgåvor eller tjänster som inte uttryckligen anges ovan.

Relaterade ämnen