Welke gegevens vallen onder een beleid voor gegevensregio's?

Ondersteunde versies voor deze functie: Enterprise; Education Standard en Plus; G Suite Business.  Versies vergelijken

Als beheerder kunt u ervoor kiezen bepaalde gegevens op te slaan in een specifieke geografische locatie (in de Verenigde Staten of Europa) door een beleid voor gegevensregio's te gebruiken.

Welke services en gegevens vallen onder een beleid voor gegevensregio's?

Primaire gegevens

Beleid voor gegevensregio's geldt voor het primaire exemplaar van 'data at rest' (inclusief back-ups) van de volgende Google Workspace-kernservices:

Google Workspace-kernservice Betreffende gegevens
Agenda Titels, beschrijvingen, datums, tijden, frequenties, genodigden en locaties van afspraken
Drive Alle content die wordt geüpload naar Drive, zoals de hoofdtekst van een bestand, tekst, ingesloten afbeeldingen, ingesloten tekeningen en bijbehorende door de gebruiker gemaakte reacties.
Formulieren Tekst, ingesloten afbeeldingen, reacties
Gmail Onderwerpen, hoofdteksten, bijlagen, afzenders, ontvangers van berichten
Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties Hoofdtekst van bestanden, ingesloten afbeeldingen, ingesloten tekeningen en bijbehorende door de gebruiker gemaakte reacties
Google Chat Berichten, bijlagen
Google Keep Tekst en titel van notities, afbeeldingen, tekeningen en audio-opnamen
Google Meet Audio-opnamen in Drive. Als een Meet-gesprek wordt opgenomen, worden de berichten daarin ook toegevoegd aan Drive.
Nieuwe versie van Sites Tekst, ingesloten afbeeldingen, ingesloten sitegegevens, ingesloten HTML/css/JavaScript
Vault Exports

Instellingen voor gegevensregio's worden in de Essentials-versie alleen ondersteund voor Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Vault.

Back-ups

Google Workspace onderhoudt back-ups van primaire gegevens voor rampherstel en bedrijfscontinuïteit. In zeldzame gevallen gebruikt Google Workspace back-ups om gegevens te herstellen en een hoog betrouwbaarheidsniveau te garanderen.

Deze back-ups zijn niet beschikbaar om gegevens op verzoek van de klant te herstellen. Back-ups verlopen (worden overschreven) volgens bepaalde tijdlijnen.

Indexen

Veel kernservices van Google Workspace stellen gebruikersindexen samen op basis van informatie in de gebruikersaccounts. Dit is vergelijkbaar met een index in een bibliotheek waarin informatie wordt weergegeven over alle boeken die beschikbaar zijn in de bibliotheek. Deze index wordt gebruikt tijdens zoekopdrachten van gebruikers in kernservice van Google Workspace. Dit zijn enkele gebruikersindexen waarvoor beleid voor gegevensregio's geldt:

• Gmail
  • Agenda
  • Drive (alleen in de gegevensregio VS)
  • Documenten, Spreadsheets en Presentaties (alleen in de gegevensregio VS)

Welke regio's kan ik selecteren?

De regio-opties zijn Geen voorkeur, Verenigde Staten en Europa.

Hoe zit het met andere services en gegevenstypen?

Momenteel kan het beleid voor gegevensregio's niet worden toegepast op klantgegevens of gegevenstypen die hierboven niet specifiek worden vermeld (zoals logboeken of content in het cachegeheugen).

Beleid voor gegevensregio's is niet beschikbaar voor andere versies of services dan hierboven genoemd.