Een pilot uitvoeren in 5 stappen

Voor: Een kleine groep die Google Workspace test binnen een grotere organisatie

In een grotere organisatie kan een pilotteam Gmail en andere Google Workspace-services uitproberen voordat iedereen overstapt. Deze pilot heeft geen invloed op uw huidige e-mailservice en gebruikers kunnen hun huidige e-mailadres blijven gebruiken.

1

Gmail instellen voor pilotgebruikers

Laat pilotgebruikers Gmail proberen zonder de MX-records van uw domein te wijzigen of de e-mailservice van gebruikers te onderbreken. U doet dit door dubbele bezorging in te stellen voor deze gebruikers. Uw oude e-mailserver stuurt de e-mails dan door naar Gmail.

Dubbele bezorging instellen

Nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, kunnen pilotgebruikers Gmail gebruiken om e-mails te sturen en te ontvangen, terwijl alle andere gebruikers hun oude inbox blijven gebruiken.

1. Sla wanneer u zich aanmeldt de optie over om Gmail te activeren voor uw domein. Laat in plaats daarvan de MX-records van uw domein zoals ze zijn, zodat e-mails worden doorgestuurd naar uw oude e-mailserver.
  2. Voeg Google Workspace-accounts toe voor uw pilotgebruikers.

Sla deze stap over als u de gebruikers heeft toegevoegd toen u zich aanmeldde.

3. Stel dubbele bezorging alleen in voor de pilotgebruikers.

Volg de stappen om de oude server te gebruiken als primaire server.

2

Inloggen en e-mails sturen

Laat pilotgebruikers weten hoe ze kunnen inloggen op hun Google Workspace-account en e-mails kunnen sturen.

Inloggen bij Gmail

Stuur deze instructies naar uw pilotgebruikers:

1. Open een browser en ga naar het Google Workspace-gebruikerscentrum.
  2. Voer uw e-mailadres van Google Workspace (zoals u@example.com) en uw wachtwoord in.

(Vervang example.com door de domeinnaam van uw organisatie.)

3. Klik rechtsboven op de App Launcher en danGmail .

Synchroniseren met Microsoft Outlook (optioneel)

Als mensen liever hun e-mails, contacten en agenda's willen openen met Microsoft Outlook in plaats van de webinterface in hun browser, kunnen ze onze plug-in voor Outlook gebruiken.

1. Google Workspace Sync for Microsoft Outlook instellen
  2. Pilotgebruikers vragen de plug-in te installeren

3

Gegevens van pilotgebruikers migreren

Test onze migratietools om de oude e-mails, agenda-afspraken en contacten van uw pilotgebruikers te importeren naar Google Workspace. U kunt gegevens rechtstreeks vanaf uw oude server migreren of gebruikers hun eigen gegevens laten migreren.

4

Mobiele apparaten instellen

Tijdens de proefperiode kunt u de e-mails, contacten en agendagegevens van Google Workspace van uw organisatie synchroniseren met de mobiele Android-, iOS-, BlackBerry- en Windows-apparaten van uw gebruikers.

5

Google Workspace verkennen

Stuur trainingsbronnen naar uw team, zodat ze onder andere hun e-mails kunnen ordenen, vergaderingen kunnen voeren en in realtime kunnen samenwerken aan documenten.

Training en hulp krijgen

Na de pilot

Implementeer Google Workspace voor de rest van uw organisatie:

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.