Verifiera eller ändra adresser för nödsamtal för Voice-användare

Om någon använder Google Voice för att ringa ett nödnummer skickar Voice användarens adress för nödsamtal till räddningstjänsten. Som administratör är det viktigt att se till att användarnas adresser för nödsamtal är korrekta och uppdaterade. Du kan kontrollera och ändra adresser på Googles administratörskonsol.

Om adresser för nödsamtal

Alla användare behöver en adress för nödsamtal för platsen där de befinner sig. Adressen för nödsamtal måste anges korrekt så att räddningstjänsten kan använda den. Som administratör kan du lägga till, uppdatera eller korrigera den här adressen för användarna.

Obs! När du lägger till eller uppdaterar adresser för nödsamtal för användare som ingår i ett block måste samma adress för nödsamtal anges för alla nummer i blocket.

Kontrollera eller ändra en adress för nödsamtal

Verifiera användarnas adress för nödsamtal

Du kan se användare som har en felaktig eller ofullständig adress för nödsamtal.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Användare.
    På sidan Användare kan du kontrollera detaljerna för varje användare som har en Voice-licens.
  4. Högst upp på sidan klickar du på Filterföljt avStatus för addressregistrering.
  5. Klicka på Misslyckadesföljt avAnvänd för att granska en lista över alla användare med misslyckade adressregistreringar.
    Vid behov kan du uppdatera användaradresser individuellt eller i grupp (mer information nedan).

Uppdatera adresser för nödsamtal individuellt

Ändringar träder i kraft inom 48 timmar.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Användare.
    På sidan Användare kan du se detaljer om varje användare som har en tilldelad Voice-licens.
  4. Peka på användaren och klicka på Redigera nummer.
  5.  Klicka på Ta bort tilldelning .
  6. Bekräfta genom att klicka på Ta bort tilldelning.
  7. Peka på samma användare och klicka på Tilldela nummer.
  8.  I fältet Land/region klickar du på nedåtpil och väljer land/region från listan. Om du väljer en plats som inte är någon av dina Voice-platser visas ett felmeddelande. Läs mer om att lägga till platser.
  9. I fältet Adress för nödsamtal anger du den fullständiga adressen för användarens plats. Den här adressen måste vara korrekt för räddningstjänsten.
    Google Voice verifierar alla adresser för nödsamtal. Om du får ett felmeddelande öppnar du Ändra adresser för nödsamtal.
  10. Klicka på Tilldela.

Uppdatera flera adresser för nödsamtal samtidigt

Ändringar träder i kraft inom 48 timmar.

Om du behöver ändra adresserna för nödsamtal för många användare kan du uppdatera alla adresserna samtidigt från en Google Kalkylark-fil.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Användare.
    På sidan Användare kan du se detaljer om varje användare som har en tilldelad Voice-licens.
  4. Klicka på Merföljt avÄndra adresser uppe till höger.
  5. Välj ett alternativ:
    • Om du vill att ett nytt kalkylark ska skapas i Voice klickar du på Skapa ny lista.
    • Om du vill använda ett befintligt kalkylark klickar du på Använd befintligt. Klicka på kalkylarket eller Ladda upp.
  6. Klicka på namnet på kalkylarket.
    Filen öppnas i Google Kalkylark på en ny flik.
  7. För varje användare vars adress måste ändras fyller du i e-postadress och adress för nödsamtal. Du kan bara ange information i kolumnerna som är tillgängliga i filen. Du kan inte lägga till nya kolumner. För e-postadressen använder du formatet användarnamn@exempel.com.
  8. När du har uppdaterat kalkylarket går du tillbaka till administratörskonsolen och klickar på Fortsätt.
    Varje adress för nödsamtal och e-postadress verifieras i Google Voice:
    • Vid fel visas ett meddelande. Läs mer om adressfel nedan.
    • När Google Voice har verifierat alla adresser visas ett nytt fönster med användaruppgifterna.
  9. Granska informationen för varje person och klicka sedan på Uppdatera adresser. Om du får ett felmeddelande öppnar du Ändra adresser för nödsamtal.
  10. Klicka på Uppgifter  uppe till höger om du vill få en statusuppdatering om adresserna för nödsamtal.

Felsöka adressfel

Felsöka adressfel

Om ett felmeddelande visas åtgärdar du felet och försöker uppdatera adressen eller skicka listan med användare igen.

• Adressen kunde inte verifieras – den här adressen kan inte verifieras. Byt till en giltig adress. Mer information finns i Om adress för nödsamtal.
  • Har redan ett tilldelat nummer – den här användaren har ett Google Voice-nummer. Ta bort den här användaren från listan.
  • Inte kvalificerad för Google Voice – den här användaren är inte berättigad till ett Google Voice-nummer. Ta bort den här användaren från listan.
  • E-postformatet är felaktigt — använd formatet användarnamn@exempel.com.
  • Google Voice är inte tillgängligt i det här landet. Adressen för nödsamtal finns i ett land/en region där Google Voice inte är tillgängligt. Uppdatera med rätt adress eller ta bort användaren från listan.
  • Ingen e-postadress — lägg till e-postadressen i formatet användarnamn@exempel.com.
  • Ingen adress för nödsamtal – lägg till adressen för nödsamtal. Mer information finns i Om adress för nödsamtal.
  • Ingen användare har den här e-postadressen – den här e-postadressen tillhör inte en användare i din organisation. Ange en giltig e-postadress i formatet användarnamn@exempel.com.
  • Adressen för nödsamtal är ofullständig – information saknas i adressen. Lägg till hela adressen. Mer information finns i Om adress för nödsamtal.
  • Användaren måste migreras till hanterade konton – den här användaren har ett ohanterat Google Voice-konto. Migrera den till ett hanterat konto. Om du vill veta mer läser du Migrera användare till hanterade konton.