Adressen voor noodhulpdiensten wijzigen voor Voice-gebruikers

Als iemand het alarmnummer belt met Google Voice, stuurt Voice het adres voor noodhulpdiensten naar de hulpdiensten. Als beheerder moet u zorgen dat de adressen voor noodhulpdiensten van uw gebruikers kloppen en up-to-date worden gehouden. U kunt adressen bekijken en wijzigen in de Google Beheerdersconsole.

Over adressen voor noodhulpdiensten

Alle gebruikers hebben een adres voor noodhulpdiensten nodig voor hun locatie. Het adres voor noodhulpdiensten moet correct zijn ingevoerd. Als beheerder kunt u het adres voor uw gebruikers toevoegen, updaten of corrigeren.

Opmerking: Als u adressen voor noodhulpdiensten toevoegt of updatet voor uw gebruikers die deel uitmaken van een blok, moeten alle nummers in het blok worden vermeld bij hetzelfde adres voor noodhulpdiensten.

Een adres voor noodhulpdiensten controleren of wijzigen

De adressen voor noodhulpdiensten van gebruikers controleren

U kunt zien welke gebruikers een onjuist of incompleet adres voor noodhulpdiensten hebben.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Gebruikers.
    Op de pagina Gebruikers ziet u de gegevens van alle gebruikers die een Voice-licentie hebben.
  4. Klik bovenaan op Filtersand thenStatus adresregistratie.
  5. Klik op Misluktand thenToepassen om een lijst te bekijken met alle gebruikers voor wie de adresregistratie is mislukt.
    U kunt indien nodig gebruikersadressen individueel of met meerdere tegelijk updaten (zie hieronder).

Adressen voor noodhulpdiensten individueel updaten

Wijzigingen worden binnen 48 uur doorgevoerd.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Gebruikers.
    Op de pagina Gebruikers ziet u de gegevens van alle gebruikers die een Voice-licentie hebben.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de gebruiker en klik op Nummer bewerken.
  5. Klik op Toewijzing ongedaan maken .
  6. Klik op Toewijzing ongedaan maken om te bevestigen.
  7. Plaats de muisaanwijzer op dezelfde gebruiker en klik op Nummer toewijzen.
  8. Klik in het veld Land/regio op de pijl-omlaag  en selecteer een land of regio in de lijst. Als u een andere locatie selecteert dan uw Voice-locaties, ziet u een foutmelding. Bekijk hoe locaties toevoegt.
  9. Voer in het veld Adres voor noodhulpdiensten het volledige adres van de locatie van de gebruiker in. Dit adres moet kloppen voor de hulpdiensten.
    Google Voice controleert elk adres voor noodhulpdiensten. Als u een foutmelding krijgt, gaat u naar Adressen voor noodhulpdiensten wijzigen.
  10. Klik op Toewijzen.

Adressen voor noodhulpdiensten met meerdere tegelijk updaten

Wijzigingen worden binnen 48 uur doorgevoerd.

U kunt de adressen voor noodhulpdiensten voor meerdere gebruikers tegelijk wijzigen met een Google Spreadsheets-bestand.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Gebruikers.
    Op de pagina Gebruikers ziet u de gegevens van alle gebruikers die een Voice-licentie hebben.
  4. Klik rechtsboven op Meerand thenAdressen wijzigen.
  5. Kies een optie:
    • Als u wilt dat Voice een nieuwe spreadsheet maakt, klikt u op Nieuwe lijst starten.
    • Als u een bestaande spreadsheet wilt gebruiken, klikt u op Bestaande gebruiken. Klik op de spreadsheet of op Uploaden.
  6. Klik op de naam van de spreadsheet.
    Het bestand wordt geopend in Google Spreadsheets in een nieuw tabblad.
  7. Voer voor elke gebruiker van wie het adres moet worden gewijzigd het e-mailadres en het adres voor noodhulpdiensten in. U kunt alleen gegevens invoeren in de kolommen die al in het bestand staan. U kunt geen nieuwe kolommen toevoegen. Gebruik voor het e-mailadres de indeling gebruikersnaam@example.com.
  8. Ga nadat u de spreadsheet heeft geüpdatet terug naar de Beheerdersconsole en klik op Doorgaan.
    Google Voice controleert elk e-mailadres en adres voor noodhulpdiensten:
    • Als er fouten zijn, ziet u een melding. Hieronder vindt u meer informatie over adresfouten.
    • Nadat Voice alle adressen heeft geverifieerd, wordt er een nieuw venster geopend met de gebruikersgegevens.
  9. Controleer de gegevens voor elke gebruiker en klik op Adressen updaten. Als u een foutmelding krijgt, gaat u naar Adressen voor noodhulpdiensten wijzigen.
  10. Klik rechtsboven op Taken  om de updatestatus te zien van de adressen voor noodhulpdiensten.

Fouten met adressen oplossen

Fouten met adressen oplossen

Als u een foutmelding krijgt, verbetert u deze en probeert u het adres opnieuw te updaten of de gebruikerslijst opnieuw te versturen.

• Adres kan niet worden geverifieerd: Dit adres kan niet worden geverifieerd. Wijzig het in een geldig adres. Zie Adressen voor noodhulpdiensten voor meer informatie.
  • Gebruiker heeft al een toegewezen nummer: Deze gebruiker heeft een Google Voice-nummer. Verwijder deze gebruiker uit de lijst.
  • Gebruiker komt niet in aanmerking voor Google Voice: Deze gebruiker komt niet in aanmerking voor een Google Voice-nummer. Verwijder deze gebruiker uit de lijst.
  • E-mailindeling is onjuist: Gebruik de indeling gebruikersnaam@example.com.
  • Google Voice is niet beschikbaar in deze regio: Het adres voor noodhulpdiensten bevindt zich in een land of regio waar Google Voice niet beschikbaar is. Voeg het juiste adres toe of verwijder de gebruiker van de lijst.
  • Geen e-mailadres: Voeg het e-mailadres toe met de indeling gebruikernsnaam@example.com.
  • Geen serviceadres: Voeg het adres voor noodhulpdiensten toe. Zie Adressen voor noodhulpdiensten voor meer informatie.
  • Er is geen gebruiker met dit e-mailadres: Dit e-mailadres hoort niet bij een gebruiker in uw organisatie. Wijzig het e-mailadres in een andres met de indeling gebruikersnaam@example.com.
  • Serviceadres is niet volledig: Er ontbreken gegevens in het adres. Voeg het volledige adres toe. Zie Adressen voor noodhulpdiensten voor meer informatie.
  • Gebruiker moet worden gemigreerd naar een beheerd account: Deze gebruiker heeft een onbeheerd Google Voice-account. Migreer het naar een beheerd account. Zie Gebruikers migreren naar beheerde accounts voor meer informatie.