Toegang geven tot het Meldingencentrum

Beheerdersrechten

Als hoofdgebruiker van uw organisatie moet u andere beheerders of gebruikers toegang geven voordat ze het Meldingencentrum kunnen bekijken. U kunt weergaverechten of volledige toegang geven.

Voordat u begint

• Als u de vooraf ingestelde rol Hoofdgebruiker of Servicesbeheerder toewijst, heeft de beheerder al volledige toegang tot het Meldingencentrum. Als u de toegang van de beheerder wilt wijzigen, moet u een optie hieronder kiezen en een aangepaste rol aan de beheerder toewijzen. De rechten in vooraf ingestelde rollen kunnen niet worden gewijzigd.
  • Voor gebruikers of beheerders die u niet de vooraf ingestelde rol Hoofdgebruiker of Servicesbeheerder geeft, moet u een aangepaste rol maken en deze rol toegang geven tot het Meldingencentrum. U kunt ook een bestaande aangepaste rol wijzigen door er rechten voor het Meldingencentrum aan toe te wijzen.
  • Niet alle rechten kunnen worden toegewezen aan aangepaste rollen die gelden voor specifieke organisatie-eenheden. Momenteel kunt u geen rechten voor het Meldingencentrum geven aan gebruikers en instellen dat ze alleen beheertaken kunnen uitvoeren voor een specifieke organisatie-eenheid.
  • Naast de rechten voor het Meldingencentrum hebben beheerders specifieke rechten nodig om toegang te krijgen tot op regels gebaseerde meldingen. U moet bijvoorbeeld het DLP-recht hebben om de melding voor gegevensverlies voorkomen te kunnen bekijken. Zie Rechten die zijn vereist voor toegang tot op regels gebaseerde meldingen voor meer informatie.

Optie 1: Een nieuwe aangepaste rol maken en deze rol toegang geven tot het Meldingencentrum

1. Ga naar Een aangepaste rol maken en volg de stappen.
  2. Kies de juiste rechten onder Meldingencentrum:
    • Als u de gebruiker volledige toegang wilt geven tot het Meldingencentrum, vinkt u het vakje aan voor Volledige toegang.
    • Als u de gebruiker weergaverechten wilt geven, vinkt u het vakje aan voor Weergaverechten. U moet wellicht eerst het vinkje weghalen voor Volledige toegang.
    • Als u toegang wilt geven tot VirusTotal-rapporten, vinkt u de vakjes aan voor VirusTotal-rapporten bekijken en Weergaverechten (mogelijk moet u eerst het vinkje weghalen voor Volledige toegang).
  3. Klik op Doorgaan en Rol maken.
  4. Volg de stappen om de aangepaste rol toe te wijzen aan gebruikers.

Optie 2: Een aangepaste rol updaten door er rechten voor het Meldingencentrum aan te geven

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenBeheerdersrollen.
  3. Klik op de aangepaste rol die aan de gebruiker is toegewezen om de gebruiker toegang te geven.
  4. Klik op Rechten.
  5. Kies een optie onder Meldingencentrum:
    • Als u de gebruiker volledige toegang wilt geven, vinkt u het vakje aan voor Volledige toegang.
    • Als u de gebruiker weergaverechten wilt geven, vinkt u het vakje aan voor Weergaverechten. U moet wellicht eerst het vinkje weghalen voor Volledige toegang.
    • Als u toegang wilt geven tot VirusTotal-rapporten, vinkt u de vakjes aan voor VirusTotal-rapporten bekijken en Weergaverechten (mogelijk moet u eerst het vinkje weghalen voor Volledige toegang).
  6. Klik op Opslaan.

Rechten die nodig zijn om toegang te krijgen tot op regels gebaseerde meldingen

Naast de rechten voor het Meldingencentrum moet u de volgende rechten hebben om toegang te krijgen tot specifieke, op regels gebaseerde meldingen.

Type melding Vereist recht
Melding voor rapporteren van regels Rechten voor rapporten
Melding voor het voorkomen van gegevensverlies DLP > Rechten voor DLP-regels bekijken
DLP > Rechten voor DLP-regels beheren
Melding voor activiteitsregel

Beveiligingscentrum > Activiteitsregels > Rechten bekijken
Beveiligingscentrum > Activiteitsregels > Rechten beheren

Opmerking: Naast de rechten voor het Meldingencentrum en de bovenstaande rechten voor het beveiligingscentrum, moeten beheerders ook toegang hebben tot specifieke gegevensbronnen in het beveiligingscentrum om meldingen over activiteitsregels te kunnen bekijken.