Drive-bestanden bewerken in opslagsystemen van derden

Als beheerder kunt u gebruikers in uw organisatie toestaan Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties (Google-bestanden) te bewerken die zijn opgeslagen in opslagsystemen van derden, zoals Box.

Google slaat bestanden op servers van derden dertig dagen op in het cachegeheugen, zodat bewerkingen en samenwerking mogelijk zijn. Terwijl de bestanden zijn opgeslagen in het cachegeheugen, valt de content onder de voorwaarden van Google. Google-bestanden die zijn opgeslagen op servers van derden vallen onder de voorwaarden van de derde partij.

Daarnaast kunnen Google-bestanden die zijn opgeslagen op servers van derden alleen worden beheerd, gecontroleerd, verwijderd en geëxporteerd via de opties van de derde partij. Functies voor bestandsbeheer in Google Drive, zoals toegangsbeheer, verplichtingen voor gegevenslocaties, gegevensverlies voorkomen (Data Loss Prevention, DLP), bewaarbeleid in Vault en toegang tot de Drive API, zijn niet beschikbaar voor Google-bestanden die zijn opgeslagen op servers van derden.

Gebruikers toestaan Google-bestanden te bewerken in Box

1. Ga naar de Box-beheerdersconsole en schakel de Google Workspace-integratie voor Box in. Meer informatie over hoe u de integratie inschakelt.
  2. Controleer of de instellingen voor delen gebruikers toestaan bestanden te ontvangen van gebruikers buiten domeinen op de witte lijst:
    1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
    3. Klik op Instellingen voor delen.
    4. (Optioneel) Als u wilt dat de instelling alleen geldt voor bepaalde gebruikers, selecteert u een organisatie-eenheid (vaak gebruikt voor afdelingen) of een configuratiegroep (geavanceerd). Laat me zien hoe dit moet

Groepsinstellingen overschrijven organisatie-eenheden. Meer informatie

5. Ga naar het gedeelte Delen buiten uw organisatie en vink het vakje aan voor Gebruikers in uw organisatie toestaan bestanden te ontvangen van gebruikers in domeinen die niet op de witte lijst staan.
    6. Klik op Opslaan.

Vereisten voor gebruikersaccount

• Als uw organisatie een betaald account heeft bij de opslagprovider, moeten alle gebruikers zijn ingelogd met een Google Workspace-account.

• De e-mailadressen die zijn gekoppeld aan het gebruikersaccount bij de opslagprovider en het Google Workspace-account, moeten overeenkomen. Voeg de e-mailadressen die zijn gekoppeld aan uw gebruikersaccounts bij de opslagprovider toe als e-mailaliassen aan de overeenkomende Google Workspace-accounts, om te zorgen dat de adressen overeenkomen. Meer informatie over hoe u aliassen toevoegt in de Beheerdersconsole

Aanvullende bronnen