Massuppladda Google Kalender-adressformat

Kalkylarket för massöverföring i Google Kalender har stöd för ett allmänt adressformat, så du kan verifiera dina platser i många länder/regioner.

Ange adressuppgifterna för varje plats i det format som är vedertaget för postadresser i regionen. Adressformatet kan se mycket olika ut i olika regioner. Vissa fält är obligatoriska, vissa är valfria och vissa används inte alls. Till exempel måste administrativt område anges i Australien, medan det är valfritt i Mexiko och inte används över huvud taget i Frankrike. Adressrad 1 och land/region måste alltid anges.

Du blir meddelad om du behöver uppdatera några fält som saknar nödvändig information eller som innehåller felaktiga uppgifter för platsens region.

Exempeladresser

Adressrad 1: 1599 Amphitheatre Parkway
Ort: Mountain View
Administrativt område: Kanada
Land/region: USA
Postnummer: 94043

Adressrad 1: Avenida Paulista, 358
Stadsdel: Bela Vista
Ort: São Paulo
Administrativt område: SP
Land/region: BR
Postnummer: 01310-000

Adressrad 1: 札幌市中央区北4条西4−2
Administrativt område: 北海道
Land/region: JP
Postnummer: 060-0004

Om du vill se fler exempel på internationella adresser:

1. Logga in på Google My Business och välj det konto du vill hantera.
  2. Klicka på ikonen Skapa  längst ned till höger på skärmen.
  3. Klicka på Importera platser från en fil.
  4. Klicka på Ladda ned exempelkalkylark.

Läs riktlinjerna nedan för att fastställa vad du ska ange i varje fält i kalkylarket:

Expandera alla Komprimera alla Adressrader

Du kan ha upp till fem adressrader per plats, men bara den första raden är obligatorisk.

Alla nödvändiga adressuppgifter som inte passar in i de övriga fälten nedan. För de flesta länder/regioner ska gatunamn och gatunummer anges på den första raden. Lägenhetsnummer, våning, byggnadsnummer och annat kan också anges.

Obs! Adresser i Japan bör innehålla alla uppgifter utom prefektur och postnummer i adressradsfältet.

Information som tvärgator och närliggande landmärken ska bara anges i regioner där den officiella gatuadressen inte motsvarar företagets exakta plats.

Du kan använda upp till fem adressrader för varje plats (högst 80 tecken per rad). Läs mer om riktlinjer för adressuppgifter.

Exempel:

• 678 Lafayette Ave
    Suite 2B
  • Graha Bumi Surabaya Lt. V
    Jl. Basuki Rahmat no.106 - 128
  • 雨竜郡秩父別町秩父別4105

Stadsdel

Stadsdel krävs inte. De används inte för platser i de flesta länder/regioner, till exempel Japan.

Grannskapet där företaget finns. Ett grannskap är mindre än en ort (stad). (Högst 80 tecken)

Se tabellen nedan för specifika termer som används för stadsdelar i olika länder/regioner.

Term Land/region
Distrikt Sydkorea
Lokalt förvaltningsområde Nigeria
Kvarter Brasilien
Mexiko
Förort Nya Zeeland
Filippinerna
Sydafrika
Tambon/Khwaeng Thailand
Townland (Irland) Irland
By/tätort Malaysia

Exempel:

• Asa norte (Brasilien)
  • Bundang-gu (Sydkorea)
  • Centro (Mexiko)

Ort

Ort krävs för platser i de flesta länder/regioner. För vissa länder/regioner är de valfria och andra, t.ex. Japan, använder dem inte alls.

Den stad eller det samhälle där företaget finns. I sällsynta fall kanske det här inte är själva staden, om det lokala postformatet använder ett alternativ (till exempel om din företagsadress finns i Brooklyn, så anges ”Brooklyn” som ort i stället för ”New York”). (Högst 80 tecken)

Se tabellen nedan för specifika termer som används för orter i olika länder/regioner.

Term Land/region
Amphoe/Khet Thailand
Ort Olika länder/regioner
Distrikt Hongkong
Turkiet
Postort Norge
Sverige
Storbritannien
Förort Australien

Exempel:

• Chicago (USA)
  • Mumbai (Indien)
  • London (Storbritannien)

Region

Administrativa områden kan vara obligatoriska, valfria eller inte användas för platser, beroende på land/region.

Den delstat eller provins där företaget finns. Ange det fullständiga namnet (t.ex. Kalifornien), vanlig postadressförkortning (t.ex. CA) eller kod för underavdelning (ISO 3166-2) (t ex US-CA). (Högst 80 tecken)

Vilka regler som gäller för fältet varierar beroende på land/region. Du kan behöva ange olika varianter innan det godkänns. Om du får problem kan du prova att ange det administrativa området med

• ett annat alternativ som anges ovan. Om det fullständiga namnet inte godkänns kan du prova med en vanlig förkortning eller ISO 3166-2-koden.
  • en alternativ stavning av det fullständiga namnet
  • ett annat lokalt språk
  • latinsk skrift. Om det lokala språket till exempel använder kyrilliska eller kanji kan du prova att ange namnet i latinsk skrift.

Se tabellen nedan för specifika termer som används för administrativa områden i olika länder/regioner.

Term Land/region
Område Hongkong
Grevskap Irland
Taiwan
Avdelning Colombia
Nicaragua
Distrikt Nauru
Do/Si Sydkorea
Emirat Förenade Arabemiraten
Ö Olika länder/regioner
Oblast Ryssland
Ukraina
Församling Barbados
Jamaica
Prefektur Japan
Provins Olika länder/regioner
Delstat Olika länder/regioner

Exempel:

• Kalifornien (USA)
  • Ontario (Kanada)
  • Uttar Pradesh (Indien)

Postnummer

Postnummerkraven varierar stort beroende på land/region och kan krävas, vara valfritt eller inte användas.

Företagets postnummer. Om postnumret börjar med en nolla måste du se till att nollan inte raderas när kalkylarket formateras.

Se tabellen nedan för specifika termer som används för postnummer i olika länder/regioner.

Term Land/region
Eircode (irländskt postnummer) Irland
Postkod (Indien) Indien
Postnummer Olika länder/regioner
Postnummer (ZIP) USA

Land/region

Land/region krävs för alla platser.

Det land eller den region där företaget finns. Ange hela namnet eller använd tvåbokstavskoden (ISO 3166-1). Se listan över alla länder/regioner som Google My Business har stöd för