Organisera hanterade Android-appar i samlingar

Som administratör kan du hjälpa användarna att hitta de jobbappar de behöver genom att gruppera dem i samlingar i hanterad Google Play Butik. Du kan till exempel skapa en samling som heter Grundläggande för appar som används ofta. Du kan även skapa en samling som heter Kostnader för appar som rör kostnadsspårning och resor.

Du kan skapa upp till 30 samlingar.

Innan du börjar: godkänn appar i hanterad Google Play

1. Logga in på hanterad Google Play (https://play.google.com/work) med administratörskontot.
  2. Leta upp appar och godkänn dem. Läs mer

Om du vill skapa samlingar av hanterade Android-appar godkänner du appar som du har lagt till på listan över hanterade appar på administratörskonsolen.

Skapa en samling

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på Inställningarföljt avAndroid-appsamlingar.
  4. Till vänster klickar du på Organisera appar .
  5. Klicka på Skapa en samling.
  6. Ange ett namn på samlingen och klicka på Nästa.
  7. Välj upp till 100 appar att lägga till i samlingen och klicka på Lägg till appar. Använd sökfältet för att hitta specifika appar.

Obs! Om du vill lägga till en hanterad Android-app som du har lagt till på listan över webbappar och mobilappar på administratörskonsolen, men som inte är tillgänglig för att lägga till i en samling, måste du godkänna den i hanterad Google Play först. Läs mer

8. Klicka på Spara längst ned.

Återgå till sidan Webb- och mobilappar genom att klicka på Stäng  högst upp på sidan.

Redigera eller ta bort en samling

Viktigt! Klicka på Ignorera ändringar längst ned för att ta bort eventuella ändringar. Om du redigerar en samling och sparar ändringarna går det inte att ångra ändringarna.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på Inställningarföljt avAndroid-appsamlingar.
  4. Till vänster klickar du på Organisera appar .
  5. Redigera samlingen:
    • Om du vill lägga till en app i en samling klickar du på Lägg till till vänster om samlingen du vill redigera. Markera de appar du vill lägga till och klicka på Lägg till appar. Du kan söka efter appar med sökfältet. Obs! Det kan finnas högst 100 appar i en samling. Appen måste ha godkänts i hanterad Google Play. Läs om hur du godkänner appar
    • Om du vill ta bort en app från en samling klickar du på Ta bort högst upp på varje app du vill ta bort.
    • Om du vill byta ordning på apparna i en samling  klickar du på vänsterpilen och högerpilen bredvid apparna så att de placeras i önskad ordning.
    • Om du vill byta namn på en samling klickar du på Redigera , anger ett nytt namn på samlingen och klickar på OK.
    • Kopiera en samling genom att klicka på Kopiera följt avSkapa.
    • Du kan ändra ordning på samlingarna genom att klicka på uppåtpilen och nedåtpilen till höger om en samling.
    • Om du vill radera en samling klickar du på Radera högst upp i samlingen du vill radera. Klicka på Radera för att bekräfta.
  6. Klicka på Spara längst ned.

Återgå till sidan Webb- och mobilappar genom att klicka på Stäng  högst upp på sidan.