Logghändelser för Chat

Sidan Granskning och utredning: Spåra användarnas konversations- och rumsaktivitet
Granskningsloggsidan har ersatts med en ny gransknings- och utredningssida. Mer information om den här ändringen finns i Förbättrad granskning och utredning: Nyheter i Google Workspace

Du kan använda gransknings- och utredningssidan för att köra sökningar relaterade till Chat-logghändelser. Där kan du se en lista över åtgärder för att övervaka konversations- och diskussionsaktivitet i organisationen. Du kan till exempel se när en användare startar ett direktmeddelande eller skapar ett rum.

Om du vill ha en fullständig lista över tjänster och aktiviteter som du kan undersöka, exempelvis Google Drive eller användaraktivitet, kan du läsa Om gransknings- och utredningsverktyget.

Öppna sidan för granskning och utredning

Innan du börjar

Om du har inaktiverat historiken i Google Chat för dina användare kan du inte se data för användare som skickar direktmeddelanden eller händelsen Direktmeddelande har startats. Du kan kontrollera inställningarna genom att öppna Aktivera eller inaktivera historik.

Få åtkomst till logghändelsedata för Chat

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Rapporteringföljt avGranskning och utredningföljt avLogghändelser för Chat.

Filtrera data

1. Öppna logghändelserna enligt beskrivningen ovan i Åtkomst till logghändelsedata för Chat.
  2. Klicka på Lägg till ett filter och välj sedan ett attribut.
  3. Välj en operator i popup-fönstret följt av välj ett värdeföljt avklicka på Tillämpa.
  4. (Valfritt) Så här skapar du flera filter för sökningen:
    1. Klicka på Lägg till ett filter och upprepa steg 3.
    2. (Valfritt) Om du vill lägga till en sökoperator väljer du AND eller OR ovanför Lägg till ett filter.
  5. Klicka på Sök.

Obs! På fliken Filter kan du inkludera enkla parameter- och värdepar för att filtrera sökresultaten. Du kan även använda fliken Villkorsverktyg där filtren representeras som villkor med OCH/ELLER-operatorer.

Attributbeskrivningar

För denna datakälla kan du använda följande attribut när du söker efter logghändelsedata:

Attribut Beskrivning
Aktör E-postadressen för den användare som utförde aktiviteten
Grupp-id

Aktörens gruppnamn. Mer information finns i Filtrera resultat efter Google-grupp.

Så här lägger du till en grupp i godkännandelistan för filtreringsgrupper:

1. Välj Aktörsgruppens namn.
  2. Klicka på Filtreringsgrupper.
    Sidan Filtreringsgrupper visas.
  3. Klicka på Lägg till grupper.
  4. Sök efter en grupp genom att ange de första tecknen i namnet eller e-postadressen. Markera gruppen som du vill ha.
  5. (Valfritt) Om du vill lägga till en annan grupp söker du efter och väljer gruppen.
  6. När du är klar med att välja grupper klickar du på Lägg till.
  7. (Valfritt) Om du vill ta bort en grupp klickar du på Ta bort grupp .
  8. Klicka på Spara.
Organisationsenhet för aktör Organisationsenheten som aktören tillhör.
Aktörstyp Rollen för den användare som utförde åtgärden, till exempel Administratör eller Icke-administratör
Hash för bilaga SHA-256-hash för chattbilagan
Bilagans namn Namn på bilagan som skickades i ett chattmeddelande
Webbadress för bilaga Nedladdningsadressen för bilagan som skickades i ett chattmeddelande
Skanningsstatus för förebyggande av dataförlust* Med DLP för Chat kan du skapa dataskyddsregler för att förhindra dataläckor från chattmeddelanden och bilagor (uppladdade filer). DLP-skanningsstatusen inkluderar värden som Misslyckades, Delvis genomsökt och Skannad.
Datum Datum och tid då händelsen inträffade (visas i webbläsarens standardtidszon)
Händelse Den loggade händelseåtgärden, till exempel Skickat av meddelande, Uppladdning av bilaga eller Direktmeddelande har startats.
Externt rum* Om medlemmar utanför organisationen kan läggas till i chattrummet
Meddelande-id

Id för chattmeddelande

Ny roll Ny rolltyp för mottagare, till exempel Rumsansvarig eller Medlem
Mottagare* Mottagare av ett chattmeddelande. Det här attributet loggas bara när en inbjudan skickas, men direktmeddelanden till specifika användare visas inte.
Rapport-id Id för rapporten Chattmeddelande
Rapporteringskategori* Kategori av Chat-meddelanderapporten, till exempel Skräppost, Konfidentiell information eller Känslig information
Inställningar för rumshistorik Om historiken för chattrum ska vara på eller av
Rums-id Id för chattrum
Rummets namn Namn på chattrum
* Det går inte att skapa rapporteringsregler med de här filtren. Läs mer om rapporteringsregler kontra aktivitetsregler.

Hantera logghändelsedata

Hantera kolumndata för sökresultat

Du kan styra vilka datakolumner som visas i sökresultaten.

1. Klicka på Hantera kolumner uppe till höger i sökresultattabellen.
  2. (Valfritt) Om du vill ta bort aktuella kolumner klickar du på Ta bort .
  3. (Valfritt) Om du vill lägga till kolumner klickar du på nedåtpilen bredvid Lägg till en ny kolumn och väljer datakolumnen.
    Upprepa vid behov.
  4. (Valfritt) Om du vill ändra ordningen på kolumnerna drar du datakolumnnamnen.
  5. Klicka på Spara.

Exportera sökresultatsdata

1. Klicka på Exportera alla högst upp i sökresultattabellen.
  2. Ange ett namn följt av klicka på Exportera.
    Exporten visas nedanför sökresultattabellen under Exportera åtgärdsresultat.
  3. Klicka på exportens namn om du vill visa informationen.
    Exporten öppnas i Google Kalkylark.

Skapa rapporteringsregler

Öppna Skapa och hantera rapporteringsregler.

När och hur länge är data tillgänglig?

Öppna Datalagring och fördröjning.

Relaterade ämnen