Tillåt förslag på Drive-filer i webbläsaren Chrome

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Du kan låta användarna se Google Drive-filförslag när de söker eller öppnar en flik i Chrome. Om en användare är inloggad på en Chrome-profil på sitt Google Workspace-konto kan han eller hon

• söka efter Drive-filer, inklusive filer som ännu inte har öppnats i Chrome
  • öppna filer som Google Drive föreslår baserat på hens senaste användning av Drive.

Om du vill använda Drive-filförslag aktiverar du funktionen på Googles administratörskonsol. Användarna kan sedan ändra sina egna sökinställningar i Chrome på sina enheter.

Aktivera Drive-förslag för Chrome

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Funktioner och appar.
  4. Klicka på Ytförslag i Google Chrome.
  5. Välj det rekommenderade alternativet, Tillåt filförslag i Google Drive för inloggade användare när en ny sökning utförs eller ny flik öppnas.
  6. Klicka på Spara.

Hantera förslag på Drive-filer i webbläsaren Chrome

När du aktiverar filförslag för organisationen kan användare som loggar in på en Chrome-profil med sitt Google Workspace-konto aktivera eller inaktivera Drive-filförslag i Chrome. Om du stänger av funktionen kan användare inte ändra sina egna inställningar.

Så här aktiverar eller inaktiverar du sökförslag på Drive på en Chromebook eller dator:

1. I Chrome-webbläsaren klickar du på Mer  följt av Inställningar.
  2. Klicka på Synkronisering och Googles tjänster under Personer.
  3. Under Andra Google-tjänster bredvid Google Drive-sökförslag klickar du på På  eller Av .

Så här aktiverar eller inaktiverar du filförslag på nya fliksidor i Drive på en Chromebook eller dator:

1. Klicka på Anpassa Chrome på en ny flik i webbläsaren Chrome.
  2. Klicka på Anpassa kort under Kort.
  3. Bredvid Google Drive-filer använder du reglaget för att aktivera eller inaktivera funktionen.

Relaterade ämnen