Suggesties voor Drive-bestanden toestaan in de Chrome-browser

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

U kunt instellen dat uw gebruikers suggesties voor Google Drive-bestanden zien als ze zoeken of een tabblad openen in de Chrome-browser. Als gebruikers zijn ingelogd bij een Chrome-profiel met hun Google Workspace-account, kunnen ze het volgende:

• Zoeken naar Drive-bestanden, inclusief bestanden die ze nog niet hebben geopend in de Chrome-browser.
  • Bestanden openen die Google Drive voorstelt op basis van hun recente gebruik van Drive.

Als u suggesties voor Drive-bestanden wilt gebruiken, zet u deze functie aan in de Google Beheerdersconsole. Uw gebruikers kunnen dan hun eigen zoekinstellingen voor de Chrome-browser aanpassen op hun apparaat.

Drive-suggesties voor de Chrome-browser aanzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Functies en apps.
  4. Klik op Suggesties weergeven in Google Chrome.
  5. Selecteer de aanbevolen optie: Drive-suggesties toestaan als ingelogde gebruikers zoeken of een tabblad openen.
  6. Klik op Opslaan.

Suggesties voor Drive-bestanden in de Chrome-browser beheren

Als u bestandssuggesties aanzet voor uw organisatie, kunnen gebruikers die zijn ingelogd bij een Chrome-profiel met hun Google Workspace-account Drive-bestandssuggesties aan- of uitzetten in de Chrome-browser. Als u de functie uitzet, kunnen gebruikers deze instelling niet zelf wijzigen.

Ga als volgt te werk om Drive-zoeksuggesties in of uit te schakelen op een Chromebook of computer:

1. Klik in de Chrome-browser op Meer and thenInstellingen.
  2. Klik onder Mensen op Synchronisatie en Google-services.
  3. Klik onder Andere Google-services, naast Zoeksuggesties voor Google Drive, op Aan  of Uit .

Zo zet u Drive-bestandssuggesties voor nieuwe tabbladpagina's aan of uit op een Chromebook of computer:

1. Klik in de Chrome-browser op een nieuw tabblad op Chrome aanpassen.
  2. Klik onder Kaarten op Kaarten aanpassen.
  3. Gebruik de schakelaar naast Google Drive-bestanden om de functie aan of uit te zetten.