Konfigurera export av tjänstloggar till BigQuery

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard, Enterprise Standard och Enterprise Plus. Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus.  Jämför utgåvor

Om du vill exportera aktivitetslogghändelser (enskilda åtgärder som en användare utför) och användningsrapporter (sammanställda rapporter för en app) till Google BigQuery måste du konfigurera en exportkonfiguration för BigQuery i Googles administratörskonsol.

Om data i BigQuery och Reports API

Datan i BigQuery-datasetet skiljer sig från den data som hämtas från Reports API. BigQuery-data innehåller endast det ofiltrerade datasetet. Du kan fortfarande filtrera data med SQL, men alla Reports API-parametrar stöds inte.

Du kan filtrera Reports API-data genom att inkludera parametrar i API-begäran.

Exempel: Två organisationsenheter (OE) finns på en domän, A och B. Med Reports API och BigQuery kan du få åtkomst till alla händelser för hela domänen (A och B).

• Med Reports API kan du hämta A-händelser med parametern orgUnitID i API-begäran.
  • Med SQL och BigQuery kan du inte filtrera händelser efter organisationsenhet eftersom det inte finns någon motsvarande kolumn för orgUnitID-parametern.

Viktigt!

Så här distribueras och lagras data

• Det kan ta en timme för principer att distribueras. Därefter skapas dagliga tabeller automatiskt i din datauppsättning (Stillahavstid).
  • Data lagras i enlighet med riktlinjer för andra loggar och rapporter. Läs mer i Datalagring och fördröjning.
  • Datatabeller raderas inte automatiskt. Om du vill radera ett aktivt projekt går du till Radera en BigQuery-exportkonfiguration.
  • BigQuery-exporter samlar in Google Workspace-data från föregående dags händelser. Resultatet visar data från föregående dag till exportdatumet.

Ställa in en exportkonfiguration för BigQuery

Du måste först konfigurera ett BigQuery-projekt i Google Cloud Console. Gör följande när du skapar projektet:

• Lägg till ett administratörskonto för Google Workspace som projektredigerare.
  • Lägg till kontot gapps-reports@system.gserviceaccount.com som redigerare. Du behöver det för att skriva loggar, uppdatera schemat och slutföra steg 5 senare.

Du hittar anvisningar i Skapa ett BigQuery-projekt för rapportloggar.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Rapporteringföljt avDataintegreringar.
  3. Peka på kortet BigQuery-export och klicka på Redigera .
  4. Aktivera BigQuery-loggar genom att markera rutan Aktivera dataexport för Google Workspace till Google BigQuery.
  5. (Valfritt) Om du vill exportera känsliga parametrar för DLP-regler markerar du rutan Tillåt export av känsligt innehåll från DLP-regelloggar. Mer information finns i Visa innehåll som utlöser DLP-regler.

6. Välj det projekt som du vill lagra loggar i under Projekt-id för BigQuery. Välj ett projekt med skrivåtkomst. Om projektet inte visas måste du konfigurera det i BigQuery. Mer information finns i Snabbstart med Google Cloud Console.
  7. Ange namnet på det dataset som ska användas för att lagra loggarna i projektet under Nytt dataset i projektet. Namn på dataset måste vara unika för varje projekt. Mer information finns i Skapa dataset.
  8. Klicka på Spara.
    Obs! Om du inte kan spara projektet öppnar du Google Cloud Console, raderar det nya datasetet och sparar det igen i administratörskonsolen.

När exporten aktiveras skapas datasetet nästa dag. Utöver projektägare, redigerare och läsbehöriga läggs tjänstkontot gapps-reports@system.gserviceaccount.com till som redigerare. Tjänstkontot krävs för att skriva loggar och uppdatera schemat.

Krav på loggdataexport

Loggdata exporteras via insertAll API, vilket kräver att du har aktiverat fakturering för ditt BigQuery-exportprojekt. Om fakturering inte har aktiverats försätts projektet i sandlådeläge och loggdata exporteras inte till datasetet. Läs mer i Begränsningar.

Obs! Export av användningsrapporter är fortfarande aktiverat för projekt i sandlådeläge.

Fördröjningstider

I de flesta fall är aktivitetslogghändelser tillgängliga inom 10 minuter efter att du har aktiverat dataexport till Google BigQuery. Logghändelser för användning har en fördröjning på 48 timmar vid första konfigurationen, men därefter är fördröjningen 1–3 dagar. Läs mer i Datalagring och fördröjning.

Vanliga frågor

Hur anger jag ett utgångsdatum för data för mina exporter?

Som standard är utgångsdatumet för dataexporter inställt på 60 dagar. Därför raderas alla BigQuery-dataexporter som du utför från Google Cloud efter 60 dagar.
Om du vill ändra utgångstiden går du till Uppdatera standardutgångstider för tabell.

Kan jag ändra ett projekt-id för BigQuery?

Ja, du kan ändra projekt-id:t för en BigQuery-exportkonfiguration när som helst. Ändringarna börjar gälla nästa dag när data kopieras till det nya BigQuery-projektet.
Viktigt! Du bör inte ändra BigQuery-projektet eftersom tidigare data inte kopieras till den nya tabellen. Du får åtkomst till tidigare data genom att öppna det föregående projektet.

Vilka tjänster har stöd för BigQuery-export?

Följande händelseloggdata stöds:
  • Konton
  • Administratör
  • Google Kalender
  • Chrome
  • Classroom
  • DataStudio
  • Enheter
  • Google Drive
  • Gmail
  • Google Chat
  • Google Meet
  • Google Grupper
  • Logga in
  • Regler
  • SAML
  • OAuth
Följande användningsrapporter stöds:
  • Konton
  • App Maker
  • Google Apps Script
  • Kalender
  • Chrome OS
  • Classroom
  • Enheter
  • Google Dokument
  • Drive
  • Gmail
  • Google Sök
  • Meet
  • Google Sites
  • Google Voice

Obs! Vi planerar att stödja fler logghändelser, inklusive Sök.

Kostar det något att exportera logghändelser till BiqQuery?

Ja. Det beror på att Google använder insertAll API för att visa loggar i realtid. Mer information finns i Priser för datapåfyllning.

Det kostar inget att exportera användningsrapporter, till exempel rapporter för Enheter eller Meet.

Relaterat ämne