Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Instellen dat servicelogboeken worden geëxporteerd naar BigQuery

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials Plus.  Versies vergelijken

Als u gebeurtenissen in het activiteitenlogboek (afzonderlijke acties die een gebruiker heeft uitgevoerd) en gebruiksrapporten (verzamelrapporten voor een app) wilt exporteren naar Google BigQuery, moet u een BigQuery Export-configuratie instellen in de Google Beheerdersconsole.

Over BigQuery- en Reports API-gegevens

De gegevens die beschikbaar zijn in de BigQuery-dataset, verschillen van de gegevens die worden opgehaald uit de Reporting API. De BigQuery-gegevens bevatten alleen de ongefilterde dataset. U kunt de gegevens nog steeds filteren met SQL, maar niet alle parameters uit de Reports API worden ondersteund.

U kunt de Reports API-gegevens filteren door parameters toe te voegen aan het API-verzoek.

Voorbeeld: Er bevinden zich 2 organisatie-eenheden (OE's) in een domein: A en B. Met de Reports API en BigQuery heeft u toegang tot alle gebeurtenissen voor het hele domein (A en B).

• Met de Reports API kunt u de gebeurtenissen uit OE A ophalen door de parameter orgUnitID in het API-verzoek te gebruiken.
  • Met SQL en BigQuery kunt u gebeurtenissen niet filteren op organisatie-eenheid, omdat er geen bijbehorende kolom is voor de parameter orgUnitID.

Belangrijk:

• De BigQuery-gegevens bevatten historische gegevens die u ook kunt ophalen uit de Reports API.
  • Als u de export van Google Workspace-gegevens naar BigQuery uitzet, worden er geen nieuwe gegevens meegenomen in BigQuery Export. Bestaande gegevens zijn echter beschikbaar in andere bronnen, zoals de Reports API.
  • Niet alle gegevens uit servicerapporten zijn beschikbaar in BigQuery Export. Ga naar Welke services worden ondersteund door BigQuery Export? voor een lijst met ondersteunde services.
  • Ga naar Voorbeeldquery's voor rapportlogboeken in BigQuery voor voorbeelden van query's.

Hoe gegevens worden doorgestuurd en bewaard

• Het kan een uur duren voordat het beleid is doorgestuurd. Daarna worden de dagelijkse tabellen gemaakt in de dataset (Pacific Time).
  • Gegevens worden opgeslagen volgens de richtlijnen voor andere logboeken en rapporten. Ga naar Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden voor meer informatie.
  • Gegevenstabellen worden niet automatisch verwijderd. Ga naar Een BigQuery Export-configuratie verwijderen om een actief project te verwijderen.
  • BigQuery Export verzamelt Google Workspace-gegevens van gebeurtenissen van de vorige dag. In de resultaten staan de gegevens van de dag voorafgaand aan de exportdatum.

Een BigQuery Export-configuratie instellen

Stel eerst in de Google Cloud Console een BigQuery-project in. Doe het volgende als u het project maakt:

• Voeg een Google Workspace-beheerdersaccount toe als projectbewerker.
  • Voeg het account gapps-reports@system.gserviceaccount.com toe als bewerker. U heeft dit nodig om logboeken te schrijven, het schema te updaten en later stap 5 uit te voeren.

Ga naar Een BigQuery-project instellen voor rapportlogboeken voor instructies.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu "" and then "" Rapportage and then Gegevensintegraties.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de kaart BigQuery Export en klik op Bewerken "".
  4. Vink het vakje aan voor Exporteren van Google Workspace-gegevens naar Google BigQuery aanzetten om BigQuery-logboeken te activeren.
  5. (Optioneel) Als u gevoelige parameters van DLP-regels wilt exporteren, vinkt u het vakje aan voor Exports van gevoelige content uit DLP-regellogboeken toestaan. Ga naar Content bekijken waardoor DLP-regels worden getriggerd voor meer informatie.

6. Selecteer onder Project-ID BigQuery het project waarin u de logboeken wilt opslaan. Kies een project waartoe u schrijftoegang heeft. Als u het project niet ziet, stelt u het in BigQuery in. Ga naar Quickstart using the Cloud Console (Snel aan de slag via de Cloud Console) voor meer informatie.
  7. Voer onder Nieuwe dataset in project de naam in van de dataset waarin de logboeken in het project moeten worden opgeslagen. De naam van de dataset moet uniek zijn voor elk project. Ga naar Datasets maken voor meer informatie.
  8. Klik op Opslaan.
    Opmerking: Als u het project niet kunt opslaan, gaat u naar de Google Cloud Console. Verwijder de nieuwe dataset en sla het project opnieuw op in de Beheerdersconsole.

Als de export wordt geactiveerd, wordt de dataset de volgende dag gemaakt. Naast projecteigenaren, bewerkers en kijkers wordt het serviceaccount gapps-reports@system.gserviceaccount.com toegevoegd als bewerker. Het serviceaccount is vereist om logboeken te maken en het schema te updaten.

Vereisten voor de export van logboekgegevens

Logboekgegevens worden geëxporteerd via de insertAll API. Hiervoor moet facturering aanstaan voor uw BigQuery Export-project. Als facturering niet aanstaat, bevindt uw project zich in de sandbox-modus en worden de logboekgegevens niet geëxporteerd naar uw dataset. Ga naar Beperkingen voor meer informatie.

Opmerking: Export van gebruiksrapporten staat nog steeds aan voor projecten in de sandboxmodus.

Vertragingstijden

Nadat u de export van gegevens naar Google BigQuery heeft aangezet, zijn gebeurtenissen in het Activiteitenlogboek meestal binnen 10 minuten beschikbaar. Gebeurtenissen in het gebruikslogboek hebben een vertraging van 48 uur bij de eerste configuratie, maar daarna is de gebruikelijke vertraging 1 tot 3 dagen.Ga naar Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Hoe stel ik de vervaltijd van gegevens in voor exports?

Standaard is de vervaltijd voor gegevensexports ingesteld op 60 dagen. Daarom wordt elke BigQuery-gegevensexport die u uitvoert na 60 dagen verwijderd uit Google Cloud.
Ga naar Updating default table expiration times (Standaard vervaltijden van tabellen updaten) om de vervaltijd te wijzigen.

Kan ik een BigQuery-project-ID wijzigen?

Ja, u kunt de project-ID van een BigQuery Export-configuratie altijd wijzigen. Wijzigingen worden de volgende dag van kracht, als gegevens worden gekopieerd naar het nieuwe BigQuery-project.
Belangrijk: Wijzig het BigQuery-project niet, omdat eerdere gegevens niet naar de nieuwe tabel worden gekopieerd. U moet het vorige project openen om toegang te krijgen tot eerdere gegevens.

Welke services worden ondersteund door BigQuery Export?

De volgende gegevens van logboekgebeurtenissen worden ondersteund:
  • Accounts
  • Beheer
  • Google Agenda
  • Chrome
  • Classroom
  • Data Studio
  • Apparaten
  • Google Drive
  • Gmail
  • Google Chat
  • Google Meet-vergadering
  • Google Groepen
  • Login
  • Regels
  • SAML
  • OAuth
De volgende gebruiksrapporten worden ondersteund:
  • Accounts
  • App Maker
  • Google Apps Script
  • Agenda
  • Chrome OS
  • Classroom
  • Apparaten
  • Google Documenten
  • Drive
  • Gmail
  • Google Zoeken
  • Meet
  • Google Sites
  • Google Voice

Opmerking: We willen in de toekomst meer logboekgebeurtenissen ondersteunen, zoals Zoeken.

Zijn er kosten verbonden aan de export van logboekgebeurtenissen naar BiqQuery?

Ja. Google gebruikt namelijk de insertAll APIom logboeken in realtime te bekijken. Ga naar Prijzen voor gegevensverwerking voor meer informatie.

De export van gebruiksrapporten, zoals apparaten of Meet-rapporten, kost niets.

Gerelateerd onderwerp