Om rapportloggar och BigQuery

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard, Enterprise Standard och Enterprise Plus. Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus.  Jämför utgåvor

Du kan exportera Google Workspace loggar och användningsrapporter till Google BigQuery. Med BigQuery kan du:

• analysera information om enskilda aktiviteter för administratörskonsolen, Google Kalender, enheter, Gmail, Google Drive, inloggningar, Google Grupper, oAuth-token och SAML-granskningsloggar, samt eventuella uppdateringar av Reports API
  • skapa rapporter för flera appar genom att kombinera aktivitetsrapporter med användningsdata från andra appar som används i organisationen
  • utföra avancerade sökningar på aktivitet i Google Workspace genom att lägga till organisationskatalogdata i BigQuery
  • rapportera sammanställda mätvärden om användning av användarkonton, Drive, Chrome OS, Classroom, Kalender, Google Meet, enhetshantering, Gmail och eventuella uppdateringar av API för rapporter
  • skapa anpassad rapportering och översikter med analysverktyg som Looker Studio och visualiseringspartner från tredje part som är integrerade i BigQuery.

Datatillgänglighet

Du kan samla in och sammanställa information om följande:

• Användningsrapporter: Alla användare i domänen, oavsett vilken licens de har, för användningstabeller.
  • Granskningsloggar
    1. Loggdata från Drive och enhet kan exporteras för enskilda användare. För domäner som har Cloud Identity-premiumversion eller en Enterprise-utgåva och andra prenumerationer (till exempel Workspace Business, Business Plus) kan loggdata för Drive och enhet exporteras för alla användare, inte bara för användarna med licenser för Cloud Identity-premiumversion eller Enterprise.
    2. För andra loggar (Admin, Kalender, Grupper) exporteras data för alla användare. (Detta gäller för alla utgåvor.)

Denna data är tillgänglig i en datauppsättning i BigQuery med två sammanställda tabeller: activity_ och usage_. Varje tabell har en tabell för varje dag som exporten lyckades.

I datauppsättningen finns det två tabeller med två olika format:

• Tabellerna Aktivitet (activity_): aktivitetstabeller innehåller all loggdata som är tillgängligt för rapporter. Om du vill läsa en beskrivning av respektive post öppnar du Reports API-aktiviteter.
    Obs! Sökning i e-postloggar är tillgängligt via en annan funktion på administratörskonsolen.
  • Tabellerna Användning (usage_): Dessa tabeller innehåller data som är relaterad till användning av tjänsten Google Workspace i hela kontot. De innehåller sammanställd statistik om domänen. Om du vill läsa en beskrivning av respektive post öppnar du Reports API: Parametrar för kundanvändning.

Obs! Du kan dela Google Workspace-granskningsloggar med Google Cloud. Mer information finns i Dela data med Google Cloud-tjänster.

Fält som introducerades under en BigQuery-export

Bord Fält Beskrivning
Användning upload_time_sec

Varje rad har ett fält för upload_time_sec som uppdateras när BigQuery-exporten körs ungefär dagligen.

Systemet kan uppdatera en rad för ett visst datumvärde varje dag i upp till 30 dagar efter det första datumet. På så sätt kan systemet korrigera fälten medan de datakällor som bidrar till fälten på den raden behandlas. För varje uppdatering uppdateras även fältet upload_time_sec samtidigt.

Nästa steg

Så här kommer du igång med BigQuery för rapportloggar:

Relaterade ämnen